header

header

15 april 2016

Dagens tips.

Så fantastiskt skönt med fredag!! I dag var det verkligen välbehövligt med en ledig dag. Tidigare i veckan har energinivån varit ok men i morse när jag vaknade var den puts väck.

Tog mig ut på ett distanspass löpning efter att jag lämnat E vid skolan. En riktigt fin morgon i skogen fick jag mig men benen var tyvärr inte på topp, så jag fick lov att springa kortare än jag tänkt. Ingen större katastrof, ibland måste kroppen få bestämma den med. I vanliga fall hade jag nog kört på ändå men med tanke på att jag precis varit förkyld så känns det bättre att ta det lilla lugna så inte förkylningen kommer tillbaka.

Efter träningen fick jag en hel del gjort. Röjde upp utomhus och i förrådet och sen blev det en sväng till tippen med skräp. Hade sen tänkt ta mig en tur till skogen men tyvärr mulnade det på så jag håller nog på den turen tills det är lite soligare.

Jag har ju, som jag tidigare nämnt, skippat socker igen. Och det går fortfarande överraskande bra. Tror det till stor del beror på att jag denna gång ansträngt mig för att hitta alternativ. Det finns ju verkligen hur mycket gott som helst bara man kollar runt lite.

I dag slängde jag ihop sockerfria chokladbollar. Kände att jag ville ha något gott till helgen så det fick det bli. Busenkelt och riktigt gott! Så sockerfria chokladbollar får bli dagens tips. Nedan följer receptet för den som vill testa:

Sockerfria chokladbollar

45 g (ca 1/2 dl) kokosolja (rumstempererad)
2 dl havregrym (fiber el vanliga)
1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
7 st urkärnade dadlar
2 msk kallt kaffe (jag använde vatten)
kokos

Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare el med en stavmixer.
Forma till bollar och rulla i kokos. 
KLART!




Ha en fortsatt bra fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!