header

header

7 februari 2016

Är detta den vinter vi får??

Plus 6 grader, blåsigt och ett regn som smattrar mot rutan. Lägg därtill att det är i början av februari och man förstår att något är galet. 5 veckor med snö, är det den vinter vi får? Det ska inte vara gröna gräsmattor i februari. Inte heller ska vårfåglarna kvittra. Det ska inte vara bara vägar och brunt och fult ute.

Nej, i februari ska det ligga ett mjukt, vitt täcke på marken. Träden ska vara snötyngda och temperaturen ska ligga på minussidan. Barnen ska kunna vara ute och bygga snögubbar, lyktor, leka och busa i snön. Man ska kunna åka skidor i naturen - inte bara på en konstsnöslinga. Man ska kunna tillbringa lediga stunder i pulkabacken, åka skridskor på fina isar och vara ute och grilla korv i vintervädret.

Det är ju så här man vill att ens barn ska minnas sina vintrar. Att det var mysigt och en massa snö. Inte som det ser ut nu. Griskallt i en vecka, sen plusgrader och regn, för att sen bli någon minusgrad och lite snö som åter regnar bort lagom till man tagit sig till pulkabacken. Nej, skärpning nu vintern! Ge oss minnesvärda och riktiga vintrar som vi kan se tillbaka på med glädje!!



Fick till ett skidpass i morse men nja. Där det var natursnö var det mest isigt, hårt och några genomslag så det blev till att snurra på konstsnöslingan. Hade även turen att vara där tidigt så jag hann åka det jag hade tänkt - det var visst en skidtävling som skulle genomföras där uppe.

Annars har det varit en helg då det inte hänt allt för mycket. Har mest skrotat runt här hemma, hängt med kaninen, bakat matbröd, stickat och sett på skidor, så nu är jag lite lagom rastlös. I morgon en ny vecka med nya dagar att fylla.

Ha det fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!