header

header

21 december 2015

Om jag hade vetat.

Första jobbdagen av två denna vecka är avverkad och det är nästa att jag räknar timmarna tills den andra också är över. Julledigheten i år kommer att sitta fint kan jag säga. Trots semestern i höstas så är jag, som så många andra, riktigt trött. Men en dag kvar som sagt :).

En sak som slog mig i dag när jag tränade var hur fantastiskt bra man hade det när man var yngre (det har man ju fortfarande men jag kommer snart till vad jag menar). Tänk när man bara kunde ta dagen som den kom. När man kunde träna hur mycket och i princip när man ville. Men njöt man av det där och då? Nej, inte jag i alla fall. Jag tog det nog mest för givet och tänkte inte så mycket på det som skulle komma senare i livet, jobb, mindre fritid och begränsningar för vad man kunde göra och framför allt när man kunde göra det.

Det är inte utan att jag önskar att jag hade vetat vad jag vet i dag. Eller att jag kunde backa tiden och säga till mig själv att njuta av det jag hade där och då. Att få mig att förstå hur bra jag hade det och hur privilegierad jag var - för den tiden kommer aldrig tillbaka.

Jag har det fortfarande väldigt bra och är fortfarande väldigt privilegierad när det gäller tid till att göra saker - det vet jag. Men det jag svamlar om är att jag verkligen önskar att jag hade vetat detta när jag var yngre. Jag ska i alla fall försöka få junior här hemma att förstå att hon ska njuta, ta vara på varje stund och av livet här och nu.

Min längtan efter snö & vinter är stor så jag fick lov att leta lite i arkivet. 

Nu blir det att titta på Pelle Svanslös adventskalender (en av de bättre kalendrarna om man frågar mig) innan det är dags för dagens avsnitt av årets upplaga.

Ha det fint i alla julförberedelser!
Kram Carina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!