header

header

1 maj 2015

Välkommen maj & jag förstår det inte riktigt.

En ny månad har gjort sitt intåg. En månad då grönskan ska frodas och livet i naturen återkomma efter dvalan under vintern. Det är ganska härligt när det börjar knoppas i naturen. När allt det vackra börjar spira och gro. När det gråa och trista försvinner. När naturen skapar rum och inbjuder till besök.

Precis så kände jag när jag var ute och sprang i morse. Det fanns outforskade rum som liksom ropade välkommen och stig in. För vad annat kan man säga när de nyutspruckna bladen bildar ett tak av skira grenar. När marken är täckt av vitsippor och mossa och bjuder in till att slå sig ner. När luften man andas är frisk och klar. Och när fåglarna drillar högt där uppe i träden.

Jag kände mig verkligen lycklig där och då och njöt av stunden. Det slog mig att jag kunde för mitt liv inte begripa de människor som är ute och springer med musik i öronen. Som är nedtyngda av utrustning och andra "nödvändigheter" man tydligen ska ha när man tränar. Var har enkelheten med att träna, att vara ett med naturen tagit vägen?? Måste allt vara så himla tekniskt och måste allt vara en prestation som ska mätas och visas upp på sociala medier? Är det inte meningen att man ska träna och göra det för sig själv?

Nu begriper jag ju självklart att det är roligt att mäta sin prestation men det är inte det jag menar. Det jag menar är att jag ibland tycker det verkar som att man tränar för att kunna visa upp att man varit "duktig". Inte att man gjort det för att må bra (jag kan naturligtvis ha totalt fel i mitt resonemang). Men i och med att det blivit en hets i trenden att vara hälsosam så tror jag att det ursprunget till träningen har glömts bort -  att man ska göra det för att det är roligt och för att må bra. Jag står fast vid att jag tror att många skulle må bättre av att kasta bort sina gps-klockor och telefoner och i stället dra ur lurarna ur öronen, öppna ögonen, njuta av det som finns runt om oss och vara i nuet.

(och nej, jag hade inte med någon kamera eller telefon under löpturen, bilderna nedan tog jag i eftermiddags då jag var ute och fotade)







Det där med dubbelexponering är riktigt kul - testade lite här hemma men det visar jag en annan dag :). 

Nu ska här njutas av återstoden av dagen!

Ha det fint!
Kram Carina.

2 kommentarer:

  1. Haha, ja här tycker och tänker vi lite olika, jag är en sådan som helst vill ha musik eller något annat att lyssna på när jag tränar. Det hjälper mig att få bort tankar som "fy vad jobbigt det här är" "är jag inte klar snart", och en härlig peppande låt kan ge mig extra fart :). Och jag har precis börjat använda gps-klocka när jag springer och tycker att det är riktigt kul att kunna se hastighet och distans, och den kan hjälpa mig att pressa mig lite till när tanken är att jag ska köra ett tufft pass. Jag tycker det är peppande och roligt att följa och se andra som tränar. Men träningen ska ju såklart vara för sitt eget välmående och inte för någon annans skull.

    Må så gott och tack för din omtanke i mitt förra inlägg <3.
    Kramar Jennifer

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi,hi - ja vi har lite olika tankesätt. Jag är nog mera old-schol när det gäller träning men ska inte förneka att en gps- eller pulsklocka kan hjälpa till att pressa sig lite till :). Det är tur att alla tänker olika annars skulle det bli trist om alla gjorde lika :).

      ha det fint! Kram Carina

      Radera

Tack för du lämnar några ord hos mig!