header

header

23 april 2015

Att jobba mot ett av sina mål.

I början av det här året satte jag mig ner och funderade över vilka mina mål för 2015 skulle vara. Kom på några mål att sträva efter och ett av dem var följande: sluta stressa. Kan väl inte säga att jag lyckats optimalt hittills men i dag gjorde jag faktiskt något för att nå dit.

Har känt en längre tid nu att stressnivån i kroppen har höjts rejält så i dag tog jag helt sonika och frågade om jag kunde få ta en dag ledigt. Bara så där. Helt utan anledning egentligen. Eller anledningen var ju att jag helt enkelt behövde det. Det är inte ofta jag lyssnar på min kropp men i dag gjorde jag det och det är jag glad för.

Och vad har jag då gjort på min lediga dag? Stressat? Svar nej. Jag har verkligen försökt att ta det lugnt och göra saker i en lugn takt. Har trängt bort alla tankar som försökt ta sig in i samma gamla hjulspår och i stället tagit ett extra andetag och lugnat ner mig.


Började dagen med ett löppass i skogen efter att jag skjutsat Emma till skolan. Sen unnade jag mig lyxen att göra lite ytligt fix av mig själv här hemma. Och efter detta var det plötsligt dags för lunch. Sen hade jag tänkt sätta mig ner och läsa men här tog det dåliga samvetet över. Emma hade friluftsdag och ville att jag skulle komma en sväng så det blev där jag hamnade. Inte riktigt vad jag tänkt men ibland får man göra saker för att göra någon annan glad :).

Så detta är vad jag pysslat med på min lediga dag. Stressnivåerna har väl inte sjunkit speciellt mycket men det är ju i alla fall en början. Man lär ju börja någonstans och det tycker jag nog att jag har gjort. Det känns ganska bra att försöka jobba mot ett av sina mål.

I morgon är det ytterligare en ledig dag för min del. Men jag kommer jobba lite - med något jag tycker är väldigt skoj!

Ha det bra!
Kram Carina.

1 kommentar:

  1. Stress är en energitjuv! Så bra att du fokuserar på att dra ner på det som stressar upp - jag gör det! Kan inte säga att jag alltid lyckas men jag är medveten om det och vill prioritera min hälsa och välmående. Så skönt att du tog en dag ledigt och har en imorgon med ;-)

    Stor kram och hoppas du får en skön o kul fredag!

    Lotta

    SvaraRadera

Tack för du lämnar några ord hos mig!