header

header

9 mars 2015

Och så var det vår igen....

Nej, nu går det väl inte att förneka längre. Flera dagar med massa plusgrader. Gröna gräsmattor som kommit fram. Blött och lerigt. Lukt av unket. Det är onekligen vår ute.


Och jag vet att många jublar och tycker det är underbar att snön och vintern är borta för den här gången och det har ni all rätt att tycka men jag delar inte denna åsikt. Herregud, det är ju inte mer än 9 mars! Det borde vara snö och minusgrader i åtminstone några veckor till! Jag kan inte hjälpa det men jag känner mig lite lurad på den korta vinter som varit i år och jag känner mig absolut inte färdig med vintern heller för den delen. Jag vill fortfarande åka många pass skidor. Vill fortfarande göra de där utflykterna man gör om vårvintrarna: ta en tur på skidorna, ha med matsäck, grilla korv och njuta ute i solen. Man får tyvärr inte alltid som man vill men i det här fallet känns det riktigt surt.

Då hjälper det inte att man tar ut MTB:hojen och åker årets första pass med mannen på lunchen. Inte ens det faktum att det kändes bra är tröst nog. Och när man sen går och funderar om man håller på att bli förkyld för det kliar misstänkt i näsan och man känner sig trött och allmänt skum. När man då kommer på att nej, det är ingen förkylning utan pollensäsongen och allergin som dragit igång. Ja, då tror jag nog ni förstår att man inte är så nöjd.

Nej, jag är ingen vårmänniska och kommer nog aldrig att bli det, det är nog bara att acceptera.

Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!