header

header

12 mars 2015

Att förstå varför norrmännen är så bra i längdspåret.

Efter den här dagen och skidturen så kan jag lugnt säga att jag förstår varför norrmännen är så bra i skidspåret. Resan jag och M har gjort har gått till vårt västra grannlands huvudstad. Äntligen var det dags att åka till Oslo!!

Vi for direkt till Holmenkollen, svidade om till träningskläder på parkeringen och hoppade direkt på längdspåret vid skidstadion. Det första vi gjorde var att dra en repa rätt ner och rätt upp i "Hellner-backen" och in runt stadion. Råstum var precis det jag blev. Hemsk backe med tvär kurva i lössnön nerför och hemsk backe i lössnön uppför - och så här fortsatte det. Alltså backarna - jag har aldrig åkt någon tyngre bana tidigare. Det var verkligen apjobbigt. Och spårsystemet - helt fantastiskt!! Hur mycket spår som helst och ett riktigt paradis för en skidnörd som mig :).

Så nu kan jag verkligen förstå varför våra grannar är så bra. Att ha dessa förutsättningar i sin huvudstad kan ju inte annat än generera i fantastiska skidåkare. Och även om min form var annat än fantastisk så var det riktigt skoj att susa fram här i Kollen. Och även om jag blev riktigt trött så ser jag fram emot fler mil där uppe. Vi hoppas på tur att banorna inte ska vara avstängda utan att vi kan åka där i morgon igen.

Strålande sol & många, många mil skidspår - livet är gött!!

Nu är det hög tid att krypa till kojs efter en väldigt trevlig kväll då vi bl a träffat en gammal kompis över en middag.

Ha det bra för det tänker jag ha :).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!