header

header

3 december 2014

Att tänka på...

Nog för att julen är mysig och helt fantastisk men den innebär andra sidor som kanske inte är lika fina. Ta det här med hur det konsumeras när det närmar sig jul. Det är oerhörda mängder pengar vi spenderar på klappar och mat. Tro nu inte att jag är emot detta för det är jag inte. Jag tillhör dom som gärna lägger lite extra på just klapparna MEN jag tycker det är viktigt att vi någonstans mitt i denna spenderarhets stannar till och tänker efter både en en och två gånger.

Att vi tänker på dom som inte har det lika bra som vi som kan lägga ner tusentals kronor på paketen som ska ligga där under granen. Och än en gång menar jag inte att det är något fel med det - det är det absolut inte - var och en gör precis som han/hon vill. Men jag tycker nog att det är minst lika viktigt att man åtminstone funderar/reflekterar över att alla inte har samma förutsättningar.

Och visst förstår jag att det är omöjligt för alla att ha samma förutsättningar (även om det vore det bästa) men i detta överflödssamhälle tycker jag nog att alla kan åtminstone skänka något för att underlätta för någon annan. Det är inte megastora summor jag pratar om men om alla skänker åtminstone lite - då blir det i det stora hela ganska mycket.

Det är sådana här saker jag funderar över i julhandeln och i dag när jag var in på Gina Tricot och köpte en kofta till mig själv (som jag egentligen inte behövde men köpte för jag tyckte den var fin) så stod där ett kort i kassan som expediten frågade om jag ville köpa. Det var ett kort från Unicef som kostade 48 kronor. För detta kort köpte man 13 påsar nötkräm som skulle skänkas till barn som behöver näring. Fick förklarat för mig att 3 påsar nötkräm räcker för att ge ett barn näring i flera dagar. Jag tvekade inte en sekund - självklart köpte jag ett sådant kort. För kan jag slänga ut pengar på en kofta jag egentligen inte behöver - då kan jag minsann hjälpa någon som verkligen behöver det också.
Gina Tricots samarbete med Unicef.

Nu ska jag hämta hem trollungen som följde med en kompis hem efter skolan. Sen får vi se om jag ska träna eller om jag ska ta tag i garderoberna eller skåpen i köket.

Trevlig onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!