header

header

18 november 2014

Att skrämma upp sig själv.

Jag och min fantasi alltså. Började ju läsa Camilla Läckbergs senaste, Lejontämjaren, i går kväll. Det skulle jag med facit i hand inte gjort. Några sidor in i boken och så var jag vettskrämd och när det var dags att släcka lampan och sova - livrädd. Och då har jag inte kommit mer än ca 40 sidor in i boken. Var ska detta sluta??

Det är jag och min fantasi. Tankar som snurrar och skrämmer mig utan dess like. Speciellt när det är mörkt. Och jag kan bara inte sluta fundera på det jag läst. Vill med skräckblandad förtjusning fortsätta läsa för att få veta hur det går. Vill men ändå inte. Det är något med sättet Läckberg skriver -orden kryper liksom in under skinnet på mig och stämningen i böckerna är allt annat än trevlig. Men ändå tycker jag de är förbaskat bra. Så jag fortsätter att läsa och skrämma upp mig själv.

Och ute fortsätter mörkret och allt det gråa att ha ett järngrepp om oss nordbor. Brukar inte ha ont av november i vanliga fall men i år tycker jag det är riktigt jobbigt. Att aldrig få se solen - ljuset. Nej, nu får det gärna komma snö och lysa upp tillvaron då solen inte verkar göra det.

Även min träningslust är som bortblåst. Den här hösten har det varit allt annat än glädje i att träna. Men jag har gnetat på i alla fall. Vet ju att jag blir odräglig om jag inte tränar. Men det skulle vara så skönt att känna att det är roligt också. Tror att vädret spelar en ganska stor roll i det här också. I dag var det tänkt att det skulle bli ett lunchpass men... Får se om det blir en löptur i kväll i stället om Emma ska på skidträning. Då kan ju inte mamman vara sämre :).

Det är ju så klart inte bara elände bara för att det är dåligt väder ute. Nej, det är fullt upp med diverse saker som ska ordnas: julklappar har börjat handlats, julkorten är beställda, lite pyssel och fix har påbörjats. Och i slutet av veckan tänkte jag försöka dra igång och storstäda. Har skjutit på det en längre tid nu men nu är det dags att ta tag i det. Men först ska jag nog läsa några sidor till.....

Har lekt lite framför datorn igen :).

Trevlig tisdag!

2 kommentarer:

  1. Vilken läcker bild!! Nu kanske jag drömmer något läskigt.....;)

    Nu är det verkligen mörkt ute så att läsa något läskigt gör ju att känslorna intensifieras när det är kolsvart. Jag gillar deckare och skulle gärna ha en spännande bok just nu!

    Jag förstår om det är tungt med det gråa. Solen piggar upp och ger extra energi. Skönt att du kommit ut och springa iallafall! Bra att vara ute i tid med julbestyren....jag borde också ta tag i det.

    Stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du kunde sova och slippa drömma något läskigt ;).

      Visst är det så att mörkret ute hjälper till att skrämma upp en. Nu är jag klar med boken och trots att den var lite otäck emellanåt så tyckte jag den var riktigt bra.

      Ja, det gråa har hållit oss i ett järngrepp på sistone - 1 soltimma i hela november..... Men förhoppningsvis blir det ändring på detta snart :).

      Hoppas du har det bra och har mycket sol!
      Kram Carina

      Radera

Tack för du lämnar några ord hos mig!