header

header

28 juni 2014

Med Emma till Stockholm.

I går morse satte vi oss på tåget Emma och jag och styrde kosan mot huvudstaden. En dagsresa till Stockholm blev det och vilken dag vi fick! En så fantastiskt bra och rolig dag. Inget gnäll eller sura miner. Bara roligt, massa skratt, tid att prata, upptäcka och vara nyfikna tillsammans.

Vi gick ut till Djurgården från centralstationen och redan här var jag beredd på protester men icke. Tror nyfikenheten och äventyrslustan tog över och vips hade vi gått ut till Djurgården. Väl där fick Emma välja vad hon ville göra och hon ville gå på Skansen. Många roliga djur att titta på och min lilla kartläsare hade fullt upp.






Tror vi hann med nästan allt innan hon äntligen gick med på att äta lunch (vid det här laget skrek min mage och jag var vrålhungrig). Köttbullar och mos uppe vid Solliden och att få se Allsång på Skansen-scenen på riktigt - det var häftigt för en liten tjej. Många djur såg vi men tyvärr för Emmas del blev det inget besök i akvariet. Nej, än en gång satte min fobi för ormar en käpp i hjulet men det var tyvärr inget jag kunde göra något åt. Tack och lov förstår hon hur rädd jag är så det var inga problem.


När vi kände oss nöjda med Skansen var pappan klar med sina möten och mötte upp oss för ett besök på Gröna Lund. Roligt och läskigt på samma gång skulle nog Emma beskriva besöket tror jag. Lustiga huset hade hon sett fram emot men väl där inne var det lite otäckt. Är beredd att hålla med för jag var helt yr i bollen innan vi kunde ta den flygande mattan ut ur huset (& även den hade blivit otäck, kan det vara åldern??). Emma och Marcus åkte karuseller och jag höll mig på marken. Men ett besök hos Pettson och Findus och i Skrattkammaren var jag med på i alla fall. Trötta men nöjda kom vi hem i gårkväll och jag och Emma slocknade ganska omgående. Det är jobbigt att vara ute på äventyr :).

I morse vaknade vi upp till regn och rusk - något som tyvärr verkar vara signumet för denna sommar. Nåja, inte så mycket att göra åt. Inga större planer för dagen utan vi får se vad som händer.

Ha en riktigt trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Älskade Stockholm och jag ser att ni gick nästan exakt där jag var på Djurgården. Visst är det underbart! Låter som ni haft så roligt. Skansen längtar jag alltid till och Grönan är så lagom stor och hör sommaren till.

    Ha en fin helg och hoppas värmen kommer tillbaka! Här är det 30 grader varmt och inte ett moln…på väg in till Manhattan.

    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var riktigt roligt Lotta! Så kul att kunna börja göra sådana här saker med Emma. Gäller nog att passa på, snart är inte mamma det roligaste sällskapet ;).

      Du verkar ha haft en otroligt härligt helg i ditt NYC :).

      Ha en bra vecka! Kramar i massor.

      Radera

Tack för du lämnar några ord hos mig!