header

header

24 juni 2014

Inte där riktigt än.

Det där med att slappna av och ta det lugnt. Så där som man ska (eller bör) göra när man är ledig. Det går bara inte. Jag försöker och försöker men det slutar med att det bara kryper i kroppen och hjärnan går på högvarv: vad ska vi göra sen? borde jag inte göra det där och det där? det får inte bli tråkigt.

Men vad gör det? Om man har lite tråkigt. Inte ett dugg egentligen. Konstigt att man ska vara så himla rädd för att det ska vara tråkigt. Men jag tror man behöver det emellanåt, ha tråkigt alltså, för att uppskatta det roliga. Och det behöver ju inte vara tråkigt att inte göra någonting. Jag vet att jag borde lugna ner mig och tänka att det bara gått två dagar på ledigheten. Och att den kommer så småningom - semesterlunken. Men jag är inte där riktigt än.

I morse var jag ute på rullisarna redan 06.15 - en ofattbart härlig start på dagen. M hade deklarerat sin önskan att köra en cykeltävling i kväll och det resulterade i att jag var färdigtränad redan klockan halv åtta. Ganska skönt att ha träningen avklarad vid den tiden och hela dagen framför sig. Inte helt optimalt att träna innan frukost dock men vad gör man inte för att hinna med allt :).

En cykeltur till en lekpark med grannarna blev det på förmiddagen. Ett besök ner till centrum efter lunchen. Sen slappade vi ett tag (eller jag försökte rättare sagt) men det hela utmynnade i att bilen städades i stället.


I morgon är inget planerat så jag tror jag ska jobba lite på det där att ta det lilla lugna.

Trevlig kväll!

2 kommentarer:

  1. Du har aldrig funderat på att skapa dig ett livshjul? Ett hjul där du tar och ritar in det du vill göra i små tårtbitar av tid? Dygnet har 24 timmar och det är viktigt att ta det lugnt också, att vara i nuet och skriva ner tankarna som kommer. Den tiden behöver inte vara länge, 10 min till att börja med. 5 min att bara andas och känna andningen,,5 min att skriva ner vad som kommer....sen tror jag att du kommer att känna att du lagt tid till ngt bra dvs till dej :-) tråkigt är ett trist ord, kreativitet är ett bättre ord för i vilan kommer det kreativa��var rädd om dej fina Carina livet är till för att levas inte stressas bort! Kram och ha en riktigt fin semester

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det där var kloka ord och ett bra tips med hjulet. Tack finaste du för dessa ord - de behövde jag!

      Ta hand om dig och ha det riktigt bra du med!
      Kram Carina

      Radera

Tack för du lämnar några ord hos mig!