header

header

6 april 2014

En pärla i Värmland.

Ja, nu har jag lämnat mitt landskap och är åter i Dalarna. Inte fy skam det heller men nja, Värmland ligger mig varmare om hjärtat. Det kan inte hjälpas. Så är det bara.

Fantastiska dagar hemma hos mamma och pappa har vi haft. Har tagit dagarna som de kommit och det har passat mig utmärkt. Att få ladda batterierna och vara med familjen. Hemlängtan har stillats för den här gången. Behövde dessa dagar.

Har hunnit med några fototurer och många kort har knäppts :). Det har blivit så många att jag får bjuda på dessa bilder lite då och då. Börjar med en riktig pärla i det värmländska landskapet. Ett fantastiskt ställe som jag besökte nu i veckan för första gången, Hammarö Sydspets. Varför jag inte varit där tidigare kan jag inte svara på men jag kommer garanterat tillbaka.

Efter en kort promenad genom en fantastisk tallskog kommer man slutligen fram. Till Skage fyr som ligger bland klippor och tallar vid Vänerns strand. En plats perfekt för rekreation och eftertanke. En plats man gärna tar med fika-korgen (& i mitt fall kameran) och tillbringar några timmar.

Vet att det är oerhört svårt att fånga på bild men det var verkligen magiskt vackert! Ett besök här rekommenderas varmt.







På vägen tillbaka var den bara där. Bland höga tallar och grönskande skogsmark. Mitt i allt detta råkade jag få syn på en plats med ett ljus så magiskt att det nästan fick mig att hoppa av glädje.

Obeskrivligt ljus mitt på blanka dagen.

Ett nedblåst träd perfekt placerat och fotoplatsen var hittad. Emma var lite lagom pigg på att ställa upp på fler kort men snäll som hon är fick jag ta bild efter bild. Och vilka bilder!! Blev nästan religiös när jag tittade igenom dom när vi kom hem. Vi får se om några dyker upp här så småningom. (Emma vill inte alltid vara med här och det respekterar jag. Ändrar hon sig så lovar jag visa dem).

Redo att plåtas :).

Ja, det får bli första bildbomben från vår Värmlands-vistelse. Ni kommer säkert tröttna men det kommer mera ;). 

Önskar alla en trevlig söndag-kväll!
Kram Carina.

2 kommentarer:

  1. Älskar din bildbomb!! Vackra Värmland. Har aldrig varit där men du öppnar mina ögon till något jag vill uppleva.

    Snart är ni är här, the Big Apple!

    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina! Roligt att du gillar Värmland :).

      Ja, snart är det dags för en tripp till ditt New York. Ska bli så spännande!!

      Ha en fin vecka! Kram Carina

      Radera

Tack för du lämnar några ord hos mig!