header

header

31 augusti 2013

Sista dagen i augusti.

Några lata dagar har passerat och det känns ganska skönt. Augusti månad kom och gick med en rasande fart. Hur gick det till egentligen?

I går morse var jag ut en vända innan frukost och vilket skådespel jag bjöds på! Solen var magisk och jag har aldrig sett något liknande förut. Ett stort glödande klot som speglade sig i sjön. Vackert! Önskar jag hade haft riktiga kameran men det hade jag ju inte så mobilen fick duga. 

Svårt att återge hur vackert det verkligen var. 

I dag har det tyvärr regnat mest hela tiden. Fortfarande varmt i luften men det känns att hösten närmar sig. Körde ett hårt löppass i går och hade därför sk*t ont i foten i dag :(. Ingen löpning alltså utan ett racerpass med M i stället fick bli dagens träning. Men jag blev trött av det också ;). 

I morse drog jag med mig M ut i skogen för att fotografera. Inte honom utan han fick följa med till en plats jag sett under en träningstur nu i sommar. Hade inte hittat dit själv - och inte vågat åka själv heller för den delen - så jag var tacksam att han följde med. 
Även detta ett kort från mobilen. Har inte hunnit sätta mig med de andra ännu. 

Tänker fortsätta kvällen i samma lugna tempo som tidigare i dag. Det är vad jag behöver och så får det bli!

Trevlig lördag!


29 augusti 2013

Äntligen!!

Ja, äntligen har vi fått tillbaka pappan i familjen igen. Han har inte varit borta speciellt länge egentligen men tre dagar i Tyskland har känts av. Men nu är ordningen återställd och det är sååå skönt :).

Något som inte är lika skönt är att vila från träningen. Det har jag gjort i dag (och egentligen borde göra även i morgon, för så sliten är jag). Nu kryper det välbekant i kroppen och huvudet vill ut och träna. Men jag lyssnar på kroppen och i dag vilar jag som sagt. 

Nu blir det till att fundera lite på vad jag ska göra med håret i morgon. Ett besök hos frissan står på schemat under förmiddagen. Väldigt välbehövligt då jag senast var där i maj. Oj, oj, oj. Hur ska det här gå? Det ska i alla fall bli skönt att fräscha till det och bli av med den solblekta färgen.  

Uttråkad i eftermiddag, då fanns det några bilder i mobilen att fixa med :).

Trevlig kväll!


28 augusti 2013

Tunga ben.

Träningen den här veckan har, som jag tidigare nämnt, fått förläggas till luncherna då M är borta. I dag var det dags igen. Löpning med stavar i kuperad terräng hade jag bestämt mig för. Det var innan jag visste och hade känt av dagsformen. Huvva. Inte nog med att det var aningens för varmt för min smak - benen vägde bly. Inget drömscenario när man ska spänsta uppför backarna. Jag tog mig dock genom passet och den förutbestämda rundan och det kändes liiite bättre mot slutet.

Ja, inte bara benen har varit trötta i dag. Huvudet är inte heller på topp. Tankarna vandrar ständigt iväg och jag har svårt att koncentrera mig. Nya idéer poppar upp. Vill göra så mycket. Men är trött. Både kropp och knopp behöver vila. Tur att det är helg efter morgondagen :).

Det blev en runda i trädgården i går och några bilder därifrån kommer här:




Trevlig onsdag!

27 augusti 2013

Emellanåt händer det.

När det börjar närma sig höst så brukar jag få ett par ryck när det gäller att fixa hemma. Ett ryck då jag vill skaffa lite nytt. Precis det var vad som hände på väg hem från jobbet. Ett spontanbesök in på Mio och en stund senare hade lite saker till hemmet inhandlats.

 En tavla i plåt till köket.

En vas som får agera ljuslykta nu i höst.

En stor ljuslykta till altanen

Och några ljuslyktor till vardagsrummet.

Det är kul att fixa lite nytt till hemmet emellanåt - det kan jag inte förneka. Men det kan också vara lite jobbigt. Speciellt när det man vill fixa är svårt att få tag på. Så är det med inköpet av en ny matta till vardagsrummet. Det verkar vara ett omöjligt projekt att hitta en matta som passar in och som man tycker om. Men skam det som ger sig. Emellanåt händer det och någon gång kommer det nog ligga en matta där under bordet :). 

Tisdag och M har åkt till Tyskland i dagarna tre. Lite meckigt att ordna allt själv men jag ska inte klaga. Träningen får klaras av på luncherna och i dag blev det ett rullskidpass i finvädret. Kan inte hjälpa det men jag blir verkligen lycklig av det här. Att få träna. Ta i. Att få njuta av solen. Få tanka energi. Ja, det kan inte vara något annat är ren och skär lycka!

Nu blir det till att be om en god natts sömn men först ska jag se klart på Idol.

Kram Carina.



26 augusti 2013

Emil & Jessicas dag.

Nu behöver jag inte smyga längre :). Nu är bilderna färdigredigerade och levererade till det fina brudparet. Och äntligen kan jag visa hur vackra de var på sin dag. Än en gång tack, Emil och Jessica för jag fick äran att föreviga ert bröllop. 

Många bilder var det som togs men här följer ett urval:















Lite bröllopsyra fick inleda denna vecka. Första jobbdagen är avverkad. Träningen avklarades på lunchen. Ett racerpass i blåsten. Fy så tungt det gick och jag var riktigt glad är jag var hemma igen. I morgon åker M till Tyskland och jag och Emma huserar själva här hemma. Men det ska väl gå det med. 

Trevlig måndagkväll!

25 augusti 2013

Fortsatt sommar!

Alltså vilken helg som passerat. Det är nästan så man inte tror att sant. Att sommaren bara fortsätter och fortsätter. Man kommer nästan inte i håg hur det känns med dåligt väder. Visst är det skönt att det äntligen blev en bra sommar!

I kort har min helg sett ut så här: ett långpass på racern, ont i ryggen, snabbshopping, lässtunder i solstolen (pga ryggen), lite tvätt och fix, varit på 6-års kalas, träffat vänner, preliminärbokat en tjejhelg i stugan, bättre i ryggen, fotat i gryningen, cyklat med familjen, haft ett fotojobb, sprungit med stavar, sett lite på tv.
Glada barn på fina Ebbas kalas.

Fotojobb på Gammelgården.

Några ganska bra dagar med andra ord (förutom det där med ryggen). Jag har, tack vare en fin vän och en go dotter, kommit i gång med mitt projekt :). Just nu är det så kul så jag önskar jag kunde ägna dygnets alla timmar åt det. Men det går ju så klart inte :).

I morgon är det en ny vecka och det känns faktiskt ganska bra.

Trevlig kväll!

23 augusti 2013

Till skogs.....

Under en längre tid har jag haft en idé som legat och pyrt. Något som jag vill förverkliga. Mitt eget lilla projekt. Jag har fixat, skissat, tänkt fram och tillbaka. Rekat platser. Involverat vänner. Nu börjar det äntligen ta form och i dag gjorde jag några trevande, inledande försök :). 

Det handlar om ett fotoprojekt som jag ska försöka genomföra. Mitt alldeles egna projekt. Hur lång tid det ska ta har jag ingen aning om. Hur många bilder det ska innehålla vet jag inte. Det här är något jag gör för min egen skull och jag hoppas kunna visa det färdiga resultatet så småningom. 

I dag började jag som sagt. Hämtade Emma efter f-klassen och så drog vi till skogs. Det var så roligt. Hon var med på noterna och var superduktig. Vände sig rätt i ljuset. Fångade känslan jag eftersträvade. Och jag tror faktiskt att jag fick till en eller två bilder exakt som jag tänkt mig :). 

Naturligtvis så var vi ju tvungna att fika lite efter väl genomfört arbete ;). Vi hade med saft och bullar som avnöjts på en filt i solskenet där i skogen. Så enkelt men ändå så underbart härligt!





Ja, jag har onekligen haft en riktigt bra fredag. Inte nog med att jag fått fotografera med världens bästa Emma. I morse stack jag ut på ett rejält löppass. Trotsade den onda hälen och körde på ändå. Åh, vad jag älskar att springa i skogen så här när hösten närmar sig. Lycka!! Efter passet var det bara att åka hem och fixa till sig och fara iväg på massage. Lyx!!

Nu är det lediga dagar med en massa roligt som väntar. 

Önskar er den bästa helgen!
Kram Carina


21 augusti 2013

Nu kan jag inte riktigt hålla mig längre.

Ibland är det svårt att hålla sig. Att vara tyst. Att inte berätta. Speciellt när det är något roligt som man vet att man ska få berätta så småningom. Speciellt när man har något man vill visa. Eller ganska mycket att visa rättare sagt (och som man ska få visa så småningom).

Så är det för mig just nu. Sitter och går igenom alla bilder från senaste bröllopsfotograferingen. Redigerar för fullt. Vill så gärna visa men det går ju inte riktigt än. Brudparet måste ju få se sina bilder först. Det är inte mer än rätt. Men en liten ynka bild kan jag inte hålla mig från att visa :).

Det blev inget sensommarskrik igår - var ju tvungen att tänka på grannarna ;). Men jag har faktiskt haft samma glada, sprittande känsla i kroppen även i dag. Det är skönt att känna så. Allt går liksom lättare. Men jag måste erkänna att jag är väldigt trött. Det där med en måne som är full och min nattsömn går inte riktigt ihop. Tre relativt sömnlösa nätter är jag uppe i nu. Då spelar det ingen roll om man är glad - man blir trött ändå. Fast fortsatt glad :). 


Tog mig trots tröttheten ut på ett rullskidpass på lunchen och det ångrar jag inte. Oj, så härligt det var! Äntligen börjar inflammationen i armen ge med sig lite så jag kan köra fler pass med stavar. Om ni inte redan visste det så gillar jag att åka just rullskidor. I morgon blir det dock vila från träning. Dom är tråkiga de där vilodagarna men ack så välbehövliga.

Nu blir det till att försöka få den lilla madamen i säng. Det har varit lite krångel om kvällarna på sistone. Men det är ju inte så konstigt med tanke på allt nytt som händer för henne om dagarna just nu. Dags att ta tjuren vid hornen!

Trevlig kväll!



20 augusti 2013

Ett sensommarskrik!

Nu är det så där igen. Det bubblar. Pirrar. Spritter i kroppen. Glädje. Livsglädje närmare bestämt. Livet känns lätt. Det spelar ingen roll att styrkhögen växer. Att det ligger lite skit i hörnen. Att lillan krånglar när hon ska sova. Jag känner mig så oerhört GLAD! Som jag fått en present. Den bästa. Som att livet har kommit tillbaka. Likt Ronja Rövardotter vill jag skrika ut min glädje. I ett riktigt sensommarskrik!

Vi får väl se hur länge den här känslan håller i sig. Det spelar ingen roll om den skulle ta slut i morgon. För just nu känns det bara bra. Här och nu. Det är det jag tänker ta vara på och spara. Den bubblande och pirrande känslan. Och kanske tar jag mig också ett sensommarskrik ;).
Gillar den här bilden. 
Påminner mig om något annat som gör mig glad - Värmland :).

Önskar er alla en underbar kväll!

19 augusti 2013

Första skoldagen.

Vaken tidigt. Förväntansfull. Ryggsäcken packad. Det är onekligen något speciellt när det är första skoldagen i F-klass <3.
 Redo för skolan!

 Det var svårt att koncentrera sig på jobbet i dag. Tankarna flög hela tiden till Emma och hur hon hade det. Det var väldigt nära att jag ringde och hörde efter men jag lyckades hålla mig. Mamman hade oroat sig helt i onödan visade det sig. Allt hade gått galant och det var en glad och nöjd tjej som hämtades i eftermiddags! Är så himla glad över den här starten. Det är den perfekta inledningen på hösten.

Eller höst. Nja, det vet jag inte om det är riktigt än. I dag var det i alla fall varmt och gött och sommar igen. Korta cykelbyxor och kortärmat utan att frysa under dagens träningspass. En lässtund i solen på altanen. Tvätt som torkade utan problem på tvättlinan. Solens strålar som värmde när de sista vinbären plockades av. Sensommaren är onekligen riktigt skön.


Många pelargonkort blir det. Kunde inte låta bli :).

Hoppas resten av veckan fortsätter likadant!
Trevlig kväll!

18 augusti 2013

Äntligen ridskola!!

Ja, då var det dags igen. Någon har längtat här hemma som en tok. Hela långa sommaren. Hela långa veckan. Hela långa söndagen. Redan 3 timmar innan det var dags var Emma ombytt och klar. Maaammmmaaa!! Är det dags att åka och rida snart?? Många gånger under dagen ställdes denna fråga. Men till slut var det äntligen dags.

Och tänk vilken lycka när man kommer till ridskolan och upptäcker att man ska få rida på en av de nya hästarna!!!
Tror dom där två hittade och gillade varandra direkt. 

Det blev jag som fick följa med till stallet i dag då M är i Ryssland. Måste erkänna att det är himla kul med hästar. Så mysigt att få gosa och känna den där mjuka mulen mot handen. Då är det tråkigt att man ska vara allergisk. Riktigt tråkigt :(. I början gick det bra då vi började ute men när vi gick in för att sadla, tränsa av och rykta hästarna, då gick det inte lika bra. Täppt näsa och kliande ögon. Buuu, för det!

I övrigt har den här söndagen varit rätt behaglig. Jag har njutit av att ha mamma och pappa här (ni är bäst och er hjälp är ovärderlig. Älskar er!). Jag har kört ett bra rullskidpass. Mamma och jag har kokat lingonsylt. 

Jag har fått massor av idéer till ett nytt fotoprojekt som jag förhoppningsvis kan genomföra senare i höst. Emma har fått överta mitt gamla skrivbord. Hon är för övrigt femte generationen som använder det. Lite kul tycker jag.

I morgon är det jobbdag och dags för mera bildredigering igen. Men det stora är att det är första dagen för Emma i F-klass. Ja, i morgon tas det första riktiga steget in i skolvärlden. Det kommer att bli bra. Det måste det! Men återstoden av den här söndagen tänker jag fördriva med ett avsnitt av True Blood. Om det är så speciellt smart när man är ensam hemma vet jag inte. Men serien är ju så f-bannat bra så jag kan inte låta bli ;). 

Önskar alla en bra start på kommande veckan!

17 augusti 2013

MIn lördag.

Morgon. Kväll. Däremellan passerar dagarna i en rasande fart. Vardag eller helg. Spelar ingen roll. Tempot är det samma just nu. Men det är ok när det är roliga saker man får göra. Som i dag.

Denna lördag har jag än en gång haft ett fotouppdrag. Eller rättare sagt fortsatt att fota förra veckans brudpar. Och tänk, vi hade lika tur med vädret även denna lördag. Inte en droppe regn när vi fotade. Solen strålade. Inte helt optimalt ska erkännas men hellre det än regn.

Vi hade roliga timmar tillsammans och jag tror/hoppas att bilderna blev bra. Har bara hunnit ladda in dem i datorn. Resterande jobb med redigering får vänta tills veckan. Tack Emil och Jessica för att jag fått föreviga ert bröllop!

Nu i kväll har jag varit supertrött så jag känner mig tacksam över att jag tog mig i kragen och tränade i morse. Tvivlar på att jag hade tagit mig ut i kväll. Även om vädret lockade rejält.

Det blir inget nattsuddande för mig i kväll. Nej, sängen lockar och drar rejält kan jag säga.


Några fler bilder från kvällsturen i går. 

Önskar alla fortsatt trevlig helg!