header

header

19 oktober 2013

Rejäl smäll i skogen & boktips.

En lördag som känns som en söndag. Ja, så har känslan varit i dag. Konstigt det där. Att en dag kan kännas som en annan.

Började denna dag med ett långt distanspass löpning i skogen. Fick lov att tvinga mig ut (det är fortfarande lika motigt att träna) men väl ute var det som vanligt riktigt skönt. Bjöds på två årstider som växlade under passet. Höst som gick över till vinter som gick över till höst som gick över till vinter osv. Så där höll det på. Kändes konstigt. Att man plötsligt sprang i ett vinterlandskap - för det var det. Snötäckt mark och snöiga träd. Konstigt var ordet.

När jag sprang där och filosoferade så hörde jag plötsligt en hund skälla inte alls långt från mig. Skällandet gick över till ståndskall och strax där efter hördes en rejäl smäll: PANG! Ett gevär som fyrades av och säkert en älg som föll. Konstaterade att jag antagligen hamnat i närheten av årets jakt och det kändes inte helt bekvämt måste jag erkänna. Resten av träningspasset sprang jag med öronen på helspänn och hjärtat i  halsgropen. Såg inga jägare men det kändes som sagt inte helt hundra att vara där ute i skogen. (vill poängtera att jag tittat noga både en och två gånger efter ev. skylt om att älgjakt skulle pågå innan jag gav mig ut - inte en skylt syntes.....).

Resten av denna lördag vet jag inte riktigt var den har tagit vägen. Den har hur som helst passerat och snart tänker jag krypa upp i min favoritfåtölj och läsa lite. Tänkte förresten passa på att tipsa om en helt suverän bok jag läst nu på sistone. En man som heter Ove av Fredrik Backman. Jag kan bara säga att jag älskade den!! Den var helt suverän och jag kunde inte sluta förrän sista sidan var utläst.

Boken har beskrivits som "årets roligaste bok" och till viss del kan jag hålla med om detta. Men jag vet inte om jag har lyckats läsa in något annat i den för när de sista kapitlen närmande sig satt jag inte och skrattade precis. Nej, sanningen är att jag snarare satt och stortjöt med tårarna trillandes ner för mina kinder. Detta var en bok som berörde mig och som jag gått och funderat på ganska mycket sen jag läste ur den. Så har du inte läst den kan jag varmt rekommendera att du läser den. Dagens boktips alltså.

Nu dags att gona in sig i fåtöljen och läsa!

Trevlig lördag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!