header

header

28 januari 2013

Planering & ny vecka.

Så var veckan då man är gräsänka här. Trist och tråkigt men det ska nog gå bra ändå. Fast bäst är det då sambon är hemma. Så är det bara!

I och med att mannen i huset är borta så krävs det en hel del planering för att få allt att gå ihop. Så nu är kugghjulen i gång i huvudet igen. Planering, planering och åter planering är det som rör sig innanför pannbenet just nu. Man vill liksom inte ha något oförutsett som inträffar så schemat spricker men det var just precis vad som hände i dag - naturligtvis. Men jag har bestämt mig: den här veckan ska jag INTE stressa utan det får bli vad det blir helt enkelt. Jag gör vad jag hinner både på jobbet och här hemma. Mer kan jag faktiskt inte göra. Så det så! (måste dock erkänna att jag får hjälp av mor och far som jag ringt in och som kommer på onsdag eftermiddag).

Det som är mitt stora aber när jag är själv hemma är min träning. Hur jag ska få till den. Åter igen planering. Det gäller att vara taktiskt och lägga in vilodagar lite här och där och köra lunchpass när det går. I dag blev det ett lunchpass och oh my! Nattens nysnö och dagens plusgrader var inte milda mot skidspåret - tyvärr. Kroppen var pigg men skidorna. Oj, oj, oj - det gled inte speciellt bra och det var inte många meter man fick gratis. Man fick ta i lite mer än vanligt och det kan ju vara bra det med :). 
I eftermiddags struntade jag i allt här hemma och ägnade mig åt Emma i stället. Vi pärlade pärlplattor, läste om barnen i Bullerbyn (älskar Astrid Lindgrens böcker) och la pussel. Ovärderlig tid som är den bästa!

En lugn kväll ligger framför oss. Glömligheter med Petsson & Findus rullar i dvd:n. Jag har två nya avsnitt av Hem till gården att se på när lillan har somnat och sen ska jag stoppa näsan i den senaste boken jag läser. 

Trevlig måndag!

8 kommentarer:

  1. Det låter som att måndagen blev riktigt bra. Skönt att strunta i allt hemma och bara mysa tillsammans, det gjorde du rätt i!
    Och nu är måndagen avklarad så snart har vi helg igen, det går ju så fort, skönt du får hit din mor och far när M är borta.

    Må så gott! Kram Jennifer

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är skönt att dom kommer och hjälper till lite :).

      I bland behöver man bara ta en paus och mysa. Snart är det helg igen!

      Ha det bra! Kram Carina

      Radera
  2. Det kan vara jobbigt när ens andra hälft är bort.
    Men skönt att du struntade i allt hemma och mös i stället.
    Det lät som om ni hade det jätte mysigt ju.
    Skönt att dina föräldrar kan komma och hjälpa till. Det är en lyx jag inte har.
    Ha en fin kväll.
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade det jättemysigt måste jag säga :).

      Visst är det skönt att föräldrarna kan komma och hjälpa till ibland. Mina bor också en bit bort men kan som sagt komma och hjälpa till när det kniper och det är lyxigt!

      Ha en fin onsdag! Kram Carina

      Radera
  3. Svar
    1. Absolut! Längtar tills jag kan introducera Bröderna Lejonhjärta, Madicken, Ronja osv.

      Kram

      Radera
  4. Vad härlig det låter att bara lägga allt åt sidan och göra pärlplattor och läsa Astrids böcker istället! Det vill jag med ;)


    Det går säkert bra i veckan, skönt med lite hjälp såklart!

    Stor kram!
    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var härligt och skönt att bara strunta i allt för en stund!

      Är så tacksam för att jag ska få hjälp!

      Önskar dig en bra vecka!

      Kram Carina

      Radera

Tack för du lämnar några ord hos mig!