header

header

30 april 2012

Valborg

Sista april och Valborg och en ledig dag! Denna dag var det tänkt att det skulle fixas, tränas och hitta på något kul med lillan men av någon konstig anledning blir det sällan som man tänkt sig.......

Började dagen med frukost (som vanligt) och ett tag efter att jag ätit började jag må lite skumt. Tänkte inte så mycket på det utan vi, jag och Emma, for till Falun som planerat. Där hittade vi det vi sökte till Emma men tyvärr inga skor till mig. Började må lite sämre så vi fick skynda oss hem och väl hemma mådde jag inte alls bra. Tack och lov för snälla vänner säger jag. Lillan fick vara inne hos min fina vän Emma och jag fick gå och lägga mig en stund. Orkade göra mat efter ett tag och fick i mig lite men efter ungefär en kvart kom maten upp igen och det var väl ungefär där som världens sämsta Valborg började. Och allt detta lidande p.g.a. ett kokt ägg som jag åt kvällen innan och som jag tydligen INTE skulle ha ätit.

Tack och lov piggnade jag på mig fram emot kvällen och kunde konstatera att det lär dröja innan jag äter ägg ett tag framöver. Ja det var vårt Valborgsfirande.

Trevlig kväll!


29 april 2012

Underbara söndag!

Har verkligen fått min önskan från gårdagen uppfylld i dag. Denna söndag blev precis så bra som gårdagen om inte bättre!

Började dagen i skogen där det blev ett löppass. Hade tänkt ta det lugnt men jag vet inte om det var det strålande vädret eller bara glädjen över att springa som gjorde att jag inte tog det lugnt utan gasade på ganska bra. Trött blev jag och ont i huvudet fick jag men ett bra pass blev det i alla fall :).

Även denna dag har till stor del tillbringats utomhus. Vad annat kan man göra när det är så här fint?? Inomhus vill man då inte vara. I dag var det altanens tur att tas om hand och nu doftar den grönsåpa och är redo för sommaren!








Fina blommor från lillan.

I morgon har jag turen att vara ledig och lillan likaså. Vet inte vad vi ska hitta på men vi ska nog få dagen att gå :).

28 april 2012

VÅR!!!!!

Äntligen verkar det som att våren är kommen! I dag var första dagen som dunjackan fick stanna inne. Ja, jag erkänner att jag är en fryslort som gått runt i den tills nu :). I dag var första dagen som man kände av den annalkande värmen och det var riktigt behagligt. Något som inte är lika behagligt men ack så vackert är när knopparna börjar spricka ut och gräset börjar växa. Tyvärr känner jag av pollen som verkar ha tagit en rejäl fart dom senaste dagarna men jag tänker inte låta det förstöra glädjen jag känner just nu!


I dag kändes våren av på mer än ett sätt, rullskidorna kom fram ur förrådet! Uj, uj, uj va härligt det var att ta första turen för året! Att armarna var på hugget var också ett extra plus. Resten av dagen har jag också tillbringat utomhus. Först årets första fika på altanen tillsammans med grannarna och sen gick jag loss i trädgården. När jag var färdig var alla rabatter rensade och fixade, större delen av trädgården var krattad och även trädgårdslandet hade fått sig en omgång. Att vara ute och gräva och rota i jorden är något jag verkligen gillar och det är skön terapi för både kropp och själ!

I kväll hade vi besök av goda vänner och sambon hade lagat en otroligt god middag. Han är duktig i köket min Marcus! Lillan somnade ovaggad i kväll. Hon var väldigt trött efter att ha haft en väldigt rolig dag här hemma. Hon har lekt hela dagen både ute och inne med grannbarnen och det är så kul att se att de har så roligt tillsammans.

I morgon är det en ny dag och förhoppningsvis blir den lika bra som den som just passerat!

Trevlig kväll!

27 april 2012

Hur svårt kan det va??

Sitter just nu och morrar, fnyser, muttrar och gör allt för att inte gå i taket alternativt explodera. Är så irriterad så jag kan tänka mig att jag har ett stort svart moln ovanför mitt huvud samt att det kommer grön rök ur mina öron. Vad kan det då vara som har orsakat detta tillstånd hos undertecknad? Ja man kunde ju tro att det är en megastor katastrof som inträffat men det är det egentligen inte.

Det som hänt är att jag varken har eller hittar några skor att ha på mig på bröllopet nästa helg. Nu kan man ju tycka att jag borde varit ute i mer god tid och kommit på detta innan det bara är en vecka kvar men det kan man ju lugnt konstatera att så är inte fallet. Blir så trött på mig själv emellanåt men mitt fokus har legat på att hitta en klänning och det har jag ju gjort men nu vet jag inte om jag verkligen vill ha den eller inte. SUCK! F-n va drygt det är att vara en så här velig person när det kommer till finare kläder. Kan i och för sig bero på att jag varken är en klännings- eller fina skor människa. Nej, jeans, en tröja och ett par sneakers ska det vara - då trivs jag som bäst. Visst är det kul att klä upp sig emellanåt men då vill man ju känna att man trivs i kläderna och att man är nöjd.

Som ni hör så har jag lite att sätta tänderna i de närmaste dagarna. Borde sticka ut och rensa hjärnan och bli på bättre humör med en löptur men jag tror jag sparar det till i morgon i stället. Känner att det gott kan räcka med ett pass denna fredag. Körde styrka i morse och det är ju inte fy skam det heller.

Nu ska jag se om jag kan få med mig lillan från grannarna och sen ska jag gotta mig åt ett nytt avsnitt av Vampire Diaries. I morgon fortsätter jakten på ett par svarta, högklackade skor med rund tå i skinn.......

På återhörande!

26 april 2012

IKEA & mellis på dagis!

I dag har jag haft en minst sagt lyxig dag på jobbet. Började med att jobba undan allt i morse och sen kom Jenny (min chefs fru) och vi satte oss i bilen och for mot Gävle och IKEA. Snacka om lyx att få åka dit på arbetstid - jag har det allt riktigt bra! Tro nu inte att det enbart var en "nöjestripp". Nej, vi hade faktiskt ett arbetsrelaterat ärende - möbler och fix till kontoret! Naturligtvis kom jag hem med en egen kasse med lite smått och gott (brukar lätt bli så när man besöker den affären ;) ).



Lite nya glassaker från IKEA.
I dag fick Emma vara 1 timme extra på dagis och ni ska veta att hon var nöjd. Hon skulle ju få äta eftermiddagsmellis på dagis!!! Jag hade fått stränga förmaningar om att INTE komma för tidigt och naturligtvis lyckades jag göra just det. Det hade kunnat blivit en riktig katastrof om inte en snäll fröken (som hade fått höra hela dagen att Emma skulle äta mellis på eftermiddagen) lyckades se mig och hindra mig från att gå in och förstöra Emmas dag :). I stället blev jag ivägskickad en 1/2 timme och möttes av en mycket nöjd liten tjej som var mätt i magen.

Sista dagen för den här veckan är avverkad och nu blir det lite långledigt! Ska nämligen inte jobba förrän onsdag nästa vecka. Fick bara så där vara ledig på måndag och det tackar man ju inte nej till. Det ska ju bli bättre väder så det här kan bli riktigt trevligt!

24 april 2012

Ombyte förnöjer eller??

Dagen har verkligen varit ombytlig, i alla fall vad gäller vädret. Mulet i förmiddags, sol och värme mitt på dagen, åter mulet, mera sol, molnigt och regn. Ja vädret har i alla fall varit fullt av överraskningar.

I dag struntade jag i min onda rygg och stack ut och sprang på lunchen. Efter en dusch, stretchning och lite mat så kände jag mig nästan som en människa igen :). Vet att jag sagt det förut men träning är verkligen terapi för själen!

Eftermiddagen spenderade jag och lillan ute tillsammans med grannbarnen. Åh, vad skönt det är när man åter kan vara ute utan att frysa utan i stället njuta av den friska luften och den annalkande värmen. Hittade även en och annan liten blomma som börjar titta upp i rabatterna. Kanske finns det hopp om att våren är i antågande :).


Kvällen har jag spenderat med kompisarna Emma och Bodil. Vi hade ett litet planeringsmöte inför det stundande bröllopet. Jag hoppas verkligen att Bodil kommer bli nöjd med vår dukning och att den blir som hon har tänkt sig!

23 april 2012

Några erfarenheter rikare.

I morse blev det en snabbvända in till jobbet för att få undan det värsta innan det var dags för ännu ett besök på sjukhuset i Falun. Det börjar onekligen kännas som att vi har klippkort där och på vårdcentralen vid Borlänge sjukhus. I dag var det dags för ett nytt försök att röntga huvudet på den lilla här hemma då hon under en längre tid klagat över ont i huvudet (sist fick vi ställa in p.g.a. den hosta hon hade).

Det var supertrevlig och duktig personal och vi blev väl omhändertagna i Falun. Innan själva röntgen fick vi komma till dagsjukvården där Emma fick leka och pyssla i deras lek- & pysselrum. En dalahäst och en ask fick fin färg. Sen var det dags att få en slags grej i armen som kontrastvätska skulle sprutas in i. Naturligtvis skulle hon sitta i mitt knä och det var bara för mig att bita ihop och kolla åt ett annat håll (jag och nålar går inte riktigt ihop).

Uppe på själva röntgen var det än en gång mamma som skulle vara med och hålla handen :). Iförd en riktigt snygg blyväst (inte det bästa för min onda rygg men men, vad gör man inte) så kunde jag se vår lilla tjej ligga helt stilla och sköta sig ypperligt :). 250 bilder togs på bara några minuter och nu är det bara för oss att invänta resultatet. Jag hoppas verkligen inte att det visar något men jag ska erkänna att jag känner lite oro.



I pysseltagen!

Hemma igen blev det till att jobba in de timmar som inte hanns med på förmiddagen samt att försöka kurera den onda ryggen. Vet verkligen inte vad jag gjort men i morse när jag vaknade hade jag grisont i den :(. Sambon var snäll och satte lite ström på de onda och spända musklerna och det kändes faktiskt lite bättre (får nog bli en omgång till vad det lider senare i kväll). Ja, är man inte sjuk så verkar det som man ska ha ont någonstans i stället, suck!

Höres!

22 april 2012

Gårdagen.

I går gjorde jag ju ett försök att hitta en klänning och jag kan meddela att försöket gav utdelning!! Till slut, när jag varit nere på stan i diverse butiker, så åkte jag till Kupolen och efter x antal provningar i olika affärer så fick jag en ingivelse att gå in i en butik där jag ALDRIG handlar annars. Och den manövern visade sig ge resultat! På ett ställ där bara hängde den!!!!! Lita på att jag blev glad (hade nästan gett upp och var på väg hem). Så nu tror jag att outfiten till bröllopet är fixad. Nu är det bara själva solbrännan som ska ordnas...... :).


Min klänning! Marinblå & prickig.

I övrigt hade jag en väldigt effektiv lördag och sådana dagar gillar jag - när man känner att man har energi som räcker och blir över (det var ju ett tag sen det hände.....). Först blev det ett bra pass på spinningcykeln, klänningsjakt och efter lunchen storstädning av hela huset. Älskar när det luktar gott av rengöringsmedel och nyvädrade mattor i hela huset!

Kom på mig själv att jag inte ens var trött när jag skulle gå och lägga mig och till stor del tror jag det beror på att jag åter har börjat äta Mivitotal. Den här gången valde jag Mivitotal Sport och den är så asäcklig att det inte är utan att jag ångrar mitt val. Men envis som man är så ska skiten ner! Med hjälp av att hålla för näsan, svälja och därefter dricka ett stort glas vatten så går det men det är inte gott.

Nu är det söndag och denna dag tänkte jag inleda med ett löppass i skogen! Som jag har längtat!!

På återhörande!

21 april 2012

God morgon!

Eller så vidare god vet jag inte om jag tycker att den är. Jag menar när man tittar ut och ser det här:

Dretväder!

Även om jag är en vinterfantast så är jag grymt less på detta snöande just nu. Fasen det ska ju vara vår, ljummet i luften och fint väder. Man ska kunna springa utan att halka runt i skogen och njuta i vårsolen på farstukvisten. Nej, ge mig vår NU!!!!!

I dag står två saker högt på agendan: träna och hitta en klänning. Börjar känna mig lite smått uppgiven när det gäller det senare. Känns som om jag kollat runt över allt utan att hitta något jag vill ha. Antingen har jag extrem otur eller så är det bara att inse att jag är väldigt kräsen eller så kan det helt enkelt vara så att jag inte tycker om klänningar. Ja, ja jag ska i alla fall göra ett ryck nu på förmiddagen och åka ner på stan och Kupolen. Men allra först så ska jag träna!!

Trevlig lördag!

20 april 2012

Full fart!

Den här dagen har det minst sagt gått i 120, fördelen med det är väl att en del hunnits med. Började denna lediga fredag med att läsa ut en fantastisk bok som jag hållit på med, Sommarhuset av Anna Fredriksson. Vill man läsa något som verkligen griper tag i en så är denna bok att rekommendera!

Vad boken handlar om hittar du här

Hann sen med ett lugnt pass på spinningcykeln - måste försöka börja lugnt med träningen så jag inte blir förkyld igen och förresten, vem hade velat träna ute i dag?? Snabbdusch och påklädning av mig själv och lillan för klockan 09.50 hade vi tid på öron, näsa, hals i Falun. Emma skötte sig ypperligt och detta besök resulterade i borttagning av halsmandlarna senare i höst (om vi vill, vi ska fundera och se hur det går ett tag först).

Hemma i Borlänge igen blev det snabbhandling på Maxi, hem och fixa lunch, baka matbröd samt plocka ihop lite inför dagens besök. Hade Tilde och Kerstin på besök och både jag och Emma uppskattade detta enormt! När besöket åkt for vi iväg och löste ut ett paket med klänningar från Bubbleroom. Jag hade skickat efter två, tänkte väl att åtminstone en skulle vara ok. En var ok men problemet var bara att den var för stor. Suck! Har inte bestämt mig för om jag ska orka beställa en mindre storlek och hoppas att den passar eller om jag ska bege mig ut på jakt i helgen. Vi får väl se om orken och lusten infinner sig......

Egenkomponerat matbröd!

I kväll är vi bortbjudna på middag och det ska bli så skönt att slippa laga mat utan bara sätta sig till dukat bord. Riktigt lyxigt!

Trevlig fredag!

19 april 2012

Leva i nuet...

Tänk om någon antingen kunde ge mig obegränsat med tid eller komma och bara göra allt som hänger över mig just nu, bara ta över allt. Energin är lika med noll och jag känner mig minst sagt överhopad med saker som ska fixas. Inte en lugn stund i sikte utan det känns som livet är intecknat varje jäkla dag framöver. Är det inte tider som ska passas hit och dit är det MASSA saker som ska tas tag i och jag vet ärligt talat inte i vilken ände jag ska börja. Som ni säkert förstår är det inte speciellt kul just nu utan jag längtar efter lugn och ro och att få känna att man räcker till och att allt bara är fixat. Känns som att de gråa håren kommer får sällskap av nya vänner :(

Det är onekligen inte helt lätt att leva i nuet just nu.........

17 april 2012

Tisdag

Äntligen har jag rört på mig!! Inget halsont i dag så jag satte mig på spinningcykeln med varma träningskläder och trampade ett tag. Jösses va gött det var! Både att få röra på sig och få svettas lite - vi värderar alla olika saker högt här i livet ;).

Under tiden jag satt och trampade fick Emma se på tv. Jag kollade med henne emellanåt vad hon pysslade med och varje gång svarade hon. När jag nästan var färdig ropade jag en gång till och denna gång fick jag inget svar..... hmm.... Gick in och där låg hon och sussade så sött i soffan och klockan var nyss slagen sex. Jag chansade och lät henne sova vidare, vilket hon fortfarande gör. Jag tror dock inte att min "tur" med en egen-kväll kommer hålla i sig. Misstänker starkt att lillan kommer vakna snart och då får vi se hur länge man får vara vaken i kväll......

Annars har den här dagen rusat iväg. Full fart på jobbet och full fart här hemma. Först fick Emma och jag finbesök av Fredda och Tuva Östberg. Sen var vi inne en sväng hos våra grannar (som också heter Östberg). Så fastän sambon inte är hemma så har vi inte varit ensamma Emma och jag :).

I dag fick jag förresten en väldigt trevlig överraskning med posten från min snälla mamma! Tusen miljoner tack mamma! Finns inte ord för att beskriva hur glad jag är för att jag har dig.

Nu väntar Top Model - All stars och sen ett nytt avsnitt av Desperate Housewives.

16 april 2012

Måndag.

Aprilväder kallas det eller vad annat kan man säga när man vaknar upp och snön yr och marken är vit ute. Tro nu inte att jag jublade över detta utan jag tyckte mest att det var drygt. Bilen var nytvättad (observera var) och dubbdäcken bytta. Måste erkänna att det var ganska halt ute på vägarna i morse - tur att man inte har så långt till jobbet.

Halsen är tack och lov bättre (men det kommer väl säkert något bakslag) men i övrigt är det inte mycket som är kul just nu (jag har en tendens att se allt i nattsvart när jag inte kan träna). Huset borde städas - jag vill inte, de kvarvarande fönstren borde putsas - jag vill inte, har massa projekt som skulle behövas tas tag i - jag vill inte, borde hitta på något kul - jag vill inte, borde försöka rita upp nya köket - jag vill inte, borde planera renoveringen av badrummen - jag vill inte, borde leta efter en klänning - jag vill inte! Det enda jag vill just nu är att få bli frisk, känna mig glad, slippa känna mig stressad över precis allt och slippa känna ett konstant tryck över bröstet, få träna och vara ledig och bara vara!

Inga glada miner denna måndag, men man måste få vara sur i bland också.

Höres!

15 april 2012

Ond cirkel.

Tror ta mig f-n inte att det är sant. I går kväll började jag känna av halsen IGEN och i natt har jag inte direkt fått den sömn jag behöver och jo men visst. I morse vaknade jag upp 04.25 med jordens halsont och har inte sovit en blund sen dess. Behöver jag ens nämna att mitt humör inte är på topp och att jag är j-vligt less.

Det är kommer alltså inte bli någon löptur i skogen i dag och det kommer inte bli en bra söndag. Fy f-n vad jag hatar att vara sjuk!!!!!!!!!!! Vad ska man göra för att komma ur det här ekorrhjulet som aldrig vill sluta snurra? Gå under jorden och sova oavbrutet i en månad? Inte umgås med en kotte och slippa alla äckliga baciller?

14 april 2012

Anslagstavlan.

Har länge gått och funderat på lite småfix till Emmas rum och i dag tog jag tag i ett av projekten och fixade till det. Åkte och inhandlade tyg, resårband, en ny häftpistol (den gamla låg inte på sin vanliga plats, undra varför??) och nålar. Fick även ett bidrag av snälla grannarna och sen kunde Emma och jag göra en anslagstavla till hennes rum!

Helt smärtfritt gick det inte men några ändringar och en blå tumnagel senare så var tavlan klar! Eftersom det blev lite (eller ganska mycket) tyg över så slängde jag ihop 2 nya kuddfodral till Emmas säng också. Tänk vad mycket lite nytt tyg kan göra i ett rum!

Anslagstavlan på plats (lite stor men jag orkade inte såga till den.....)
Helt plötsligt behöver "korgarna" på hyllan bytas ut...


Nya kuddar.

Annars har vi haft en heldag lillan och jag. Sambon är på svensexa och försvann redan klockan 8 i morse. Vi har hunnit med att besöka Kupolen där jag förgäves försökte hitta en klänning att ha på mig på bröllopet vi ska på i början av maj. Ingen större lycka kan jag meddela så nu vet jag ärligt talat inte hur det ska lösa sig. Hade förresten sällskap av den blivande bruden och hennes två goa grabbar. Vi hann med en repa nere på stan där vi även åt lunch. Alltid lika kul att umgås med dig Bodil!

Nu gäller det att slå ihjäl den här kvällen och hoppas på att natten ger mig god sömn och att morgondagen innefattar ett träningspass. Mitt halsont är äntligen borta och i morgon är det jag som förhoppningsvis ska ut i löpspåret igen.

13 april 2012

Drömmer....

.... om att åka till New York!




En dag så, då SKA också jag åka till The Big Apple!

12 april 2012

Långpass!

Efter att vi vilat lite efter jobb och dagis så behövde vi tanka lite energi Emma och jag. Frågade henne om hon ville ta en cykeltur och yes det ville hon! Tänka sig att det lilla trollet cyklade hela Barbergsrundan, ca 5 km, utan varken tjat eller gnäll (vi tog två korta pauser och kollade på höns, tuppar och hästar). Själv fick jag småspringa/gå väldigt fort och var helt svettig när vi kom hem :). Tror nästan att jag sprang i från mitt halsont för nu känns det mycket bättre!

Vi hade en väldigt trevlig stund och det var många frågor och funderingar som avhandlades. Helt otroligt vad vetgirig hon är och hur mycket som rör sig i hennes huvud. När vi kom hem fortsatte vi vara ute och umgicks bl.a. med vår otroligt trevliga granne Kristina. En sväng till lekparken hann vi också med där det gungades, klättrades och åktes rutschkana för fulla muggar. Några tussilago plockades också till pappa.

Hej vad det går. Mamman blev alldeles svettig!

Äntligen hade hönsen & tuppen kommit ut!

Snart är denna dag slut och jag ska surfa runt lite och drömma om ett eget växthus. Känner mig också otroligt inspirerad och sugen på att börja gräva och rota i trädgården. Snart så..... I dag är det ju som bekant torsdag och det innebär ju ett nytt avsnitt av favvo-serien. Gôtt, gôtt!!

Min andra bok!

Ett bud kom och knackade på dörren på lunchen i dag. Med sig hade han ett platt paket till mig. Paketet innehöll mitt livs andra bok!!

Det är inte så att jag skrivit den stora romanen utan det är en bok baserad på min blogg från april till december 2011. Har sedan tidigare en bok som omfattar starten av bloggen fram till april 2011. Är mycket nöjd med att ha gjort dessa böcker och det är faktiskt riktigt kul att bläddra i dem och se vad man egentligen gjort med livet :-). Böckerna har jag beställt från Blurb.

Carina - mitt sk liv 2.

11 april 2012

Riktig hemmafru.

I dag efter jobbet kände jag att jag fick lov att rycka upp mig och hitta på något med lillan. Eftersom vi båda gillar att baka var det inte särskilt svårt att välja vad vi skulle göra :). Det blev Chokladsnittar och Bodils bullar som höll oss sysselsatta ett litet tag.

Bodils bullar

Chokladsnittar

Chokladsnittar

200 grader, ca 10 min.

5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
6 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g margarin el smör
1 ägg (lägg ägget i en kopp, vispa runt lite, ta 1/2 ägget till degen och andra halvan till penslingen)

Lägg mjölet i en hög på bakbordet, gör en fördjupning och lägg i alla ingredienser. Arbeta ihop degen med händerna. Dela degen i 4 lika stora delar och rulla ut dem till längder och lägg på en plåt. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen (inte för länge utan låt dem gärna vara lite kladdiga). Dela längderna i sneda kakor när det har svalnat lite.


När vi hade bakat så tog jag äntligen tag i högen med tvätt och strök den. Kände att det var dags eftersom en ny laddning ligger i tvättmaskinen. Nu känner jag att jag uppfyllt dagens kvot av hushållssysslor så nu tänker jag slappa och kurera mig resten av dagen!

Måste förresten visa en av Emmas favoritsysselsättningar. Allt oftare när vi är uppe så försvinner hon in i min garderob och kommer ut efter ett tag iförd mina "klackskor". Hon fullkomligt älskar att klampa runt i dem och prövar alltid det ena paret efter det andra.

Vad månne det bliva av detta? En idrottare? Skulle inte tro det :)

På återhörande!

10 april 2012

Öken.

Fortfarande grisont i halsen och energin och orken har verkligen gått på sparlåga i dag :(. Var i alla fall i väg och jobbade och sambon var hemma med Emma. Hon hostar äntligen mindre och är feberfri men regeln säger ju en feberfri dag innan det är dags för dagis igen. Nu håller jag tummarna för att det börjar vända för oss och att vi ska slippa allt vad sjukdomar heter framöver.

Som jag nämnde tidigare har orken inte varit på topp i dag. Helst av allt skulle jag bara velat ligga under en filt och göra ingenting efter att jag kom hem från jobbet MEN alla som har barn vet ju att det privilegiet förändras samma dag som de små gör entré. Nej, dom dagarna då man kunde ligga och tycka synd om sig själv är verkligen ett minne blott :). I stället fick jag försöka underhålla junior så gott det gick men jag ska erkänna att hon fick se en hel del på tv och spela på paddan.

Nu blir det till att rycka upp sig och försöka tänka positivt! Det är ju faktiskt skitväder ute och vem vill ut och träna i sånt väder?? Inte jag i alla fall (försöker jag intala mig) så det passar ganska bra att vara sjuk just den här veckan, eller kanske inte.......

I kväll blir det en härlig tv-kväll! Först finalen av Top Model Sverige och sen ett nytt avsnitt av Desperate Housewives.

9 april 2012

Halsont & storrensning.

Jaha, då var det dags igen. Vaknade med halsont i morse och mina farhågor från i går hade besannats :(. Ingen drömsituation precis och humöret har väl inte varit på topp för att vara ärlig. Har tillbringat en stor del av dagen i ryggläge i gästrummet och under en varm filt. Har börjat på en ny bok så det positiva med detta är väl att många sidor har hunnit vändas.

Helt stilla har jag ju inte varit, då skulle jag ha varit riktigt dålig. Blev inspirerad av sambon som började rensa sina garderober i morse. Egentligen orkade jag inte men det dåliga samvetet tog över och snart var även jag i full gång. Jag var brutal i mitt rensande och det var många saker som slängdes och rensades ut (vill dock poängtera att jag inte slänger bort kläderna utan skänker bort dem till bättre behövande). Så himla skönt att gå över allt och verkligen göra sig av med det som inte längre används!

När jag var klar med garderoberna gick jag över till nattduksbordet (där jag av någon anledning sparat många konstiga saker. Varför?? Ingen aning). Efter det gick jag loss i linneskåpet och badrumsskåpen och rensade, rensade och åter rensade. Det var verkligen no mercy som gällde i dag och skuffen på Audin är numera knökfull :).
Resultatet från dagens rensning!

I morgon är det dags för jobb igen så det gäller väl att försöka kurera sig så man orkar med morgondagen. Lillan får vara hemma från dagis - igen - då hon fortfarande hostar som en tok. Börjar allvarligt bli less på alla dessa sjukdomar som härjar här på Arturs gata. Men till slut ska det väl vända även för oss.

Nu blir det till att gotta sig i intrigerna mellan familjerna Ewing och Barnes i Dallas på TV 4 Guld!

Trevlig annandag!

8 april 2012

Påskdagen.

Gaahh! Varför kan man inte få sova om nätterna??!! Den här påsken har man tyvärr inte blivit utvilad direkt. Den lilla har levt om på nätterna, mardrömmar, yrat, pratat i sömnen, hostat - ja allt man kan tänka sig. Sambon har varit snäll och dragit det tyngsta lasset men det hjälper tyvärr inte när man sover skitdåligt i alla fall :(. Nej, sovit bra har vi inte gjort den här påsken.

I morse vaknade jag upp med misstänkt halsont men kände mig ok i kroppen (förutom magen som verkligen känner av gårdagens styrka). Beslöt mig för att följa med sambon ut på ännu en löpptur - det har ju blivit några den här påsken :). I dag blev det en av hans gamla basrundor och det gick riktigt bra tills vi närmade oss slutet på rundan. Då lyckades han dra ut mig på en riktigt blöt "möse"- jag var inte helt nöjd över hans vägval. Det är ju inga problem för honom som har långa ben men för en annan som inte har samma benlängd var det inte lika lätt. Vi kom dock hem även i dag och jag måste erkänna att det är riktigt fint att löpträna i Småland.

Efter lunchen var det dags att tänka på hemfärden så vi packade i bilen och styrde kosan mot Dalarna. Vi har haft en riktig bra påsk i Lammhult - tack Pelle och Christina! Resan hem gick hyfsat bra, Emma och jag tog oss välbehövliga tupplurar och sambon var snäll och körde hela vägen hem. Väl hemma igen var det bara till att packa upp och det känns inte helt fel att ha en ledig dag här hemma i morgon! Har inga planer utan det blir till att försöka kurera både Emma och mig själv så vi kan få vardagen att funka när en ny vecka drar i gång.

7 april 2012

"Spräckta byxor"

Påskafton och vinterlandskap. Jepp, under natten hade 2-3 cm snö fallit och marken var täckt av ett vitt täcke i morse. Både sambon och jag var trötta efter juniors oroliga natt och tog en promenad på morgonen. Riktigt skönt var det att komma ut och få frisk luft. Efter promenaden körde jag ett rejält styrkepass och jag vill inte tänka på hur magmusklerna kommer kännas i morgon.

Efter lunchen tyckte vi lillan behövde luftas och det blev en kort cykeltur (för henne, vi andra gick) till lekparken. Det blåste dock så kallt att jag beslöt mig för att gå hem i stället. På vägen hem ändrade jag mig och kom på att jag skulle fota lite. Gick in och hämtade kameran och tog en tur till fårhagarna i Lammhult.

Hade en föreställning i mitt huvud hur jag ville att den färdiga bilden skulle se ut och därför klättrade jag över ståltrådsstaketet som gick runt fårhagarna. Gick runt i hagen och fotade stenmurar, träd och lite allt möjligt. Kombinationen av att jag inte riktigt fick till korten som jag ville samt att det var otäckt kallt gjorde att jag beslöt mig för att gå hem igen. Problemet var bara att jag var tvungen att klättra över staketet igen för att ta mig ut. När jag stod där med ett ben på var sida om staketet kände jag att jag satt fast med byxorna. Var tyvärr inte tillräckligt försiktig utan ritsch så hade mina jeans gått sönder - attans!!! Blev inte glad direkt och inte blev jag gladare av att upptäcka att staketet hade en öppning inte lång i från där jag stod. Jag hade egentligen inte alls hade behövt klättra över något staket. Typiskt, men vad gör man inte för konsten :).




Glad Påsk!

6 april 2012

Lååång fredag

Om dagen var solig och fin och gick fort i går så har dagen i dag verkligen levt upp till sitt namn. Denna fredag har minst sagt varit lååång och tyvärr inte särskilt solig. Men trots detta har det varit en riktigt bra dag.

Tog det piano i morse och slappade. Sen åkte sambon och jag på en liten tripp till Kosta Outlet. Hade planerat att tillåta mig att shoppa loss men utbudet föll mig inte riktigt i smaken och det jag ville ha fanns inte i min storlek :(. Ett par jeans och ett par Chanel-inspirerade ballerinaskor hittade jag i alla fall. Sambon shoppade loss rejält och kom hem med många kassar!

Mina Lee-jeans & ballerinor.

När vi kom hem ville jag mest lägga mig och sova men någon pushade på mig så det blev ett löppass. Ska väl erkänna att det faktiskt var skönt när man väl kom ut även om det regnade. I dag körde vi utan karta och det gick ju bra till slut, vi kom hem även i dag :).

I kväll blir det lugnt och till att slappa framför tv:n. Klockan 19 är det dags att återse vampyrerna i Vampire Diaries efter en lång veckas väntan.

Tjingeling!

5 april 2012

Skärtorsdag!

I morse vaknade jag upp trött som ett as trots att jag sovit riktigt bra i natt. Märkligt det där men det kanske blir så när man inte är van att sova bra.

Vi kom iväg till slut i går och efter en lång resa då både jag o Emma blivit less kom vi fram vid 21. Det var en nöjd liten tjej som somnade till slut. I dag har det varit en skön men som sagt trött dag. Började min dag med ett besök hos sambons kusin som är frisör. När jag lämnade salongen efter några timmar var jag rejält ljus igen och även om det var lite ovant så tror jag det blev bra!

Efter lunchen blev det lite vila för min del då jag tidigare höll på att somna sittande. Somnade inte när jag vilade men däremot så hann jag läsa några sidor i min bok. Det blev även ett löp-/orienteringspass med sambon och en 15 år gammal karta. Det var en intressant upplevelse. Vet inte hur många gånger jag frågade om han visste var vi var och jag gick till svar: jag tror det. Men vi kom hem till slut efter att ha hoppat över diverse bäckar och korsat några hyggen :).

I kväll blir det en tidig kväll för min del. Ska dock försöka hålla mig vaken för att kunna se Revenge!

4 april 2012

Åka/inte åka?

Emma är fortsatt sjuk här hemma och vi fick ställa in dagens röntgen av det lilla huvudet. Kändes inte som en bra idé att åka dit där hon skulle ligga helt stilla när hon hostar hela tiden. Nåja, det blir till att fixa en ny tid när hon är frisk igen.

Annars är dagen stora fråga om vi ska åka eller inte åka till sambons föräldrar i Småland där vi hade planerat att fira påsken. Vi vill ju alla så klart åka men man är ändå oroad över att Emma ska bli sämre. Vad är rätt, vad är fel? Inte helt lätt att veta. Vi får väl se hur vi gör.

Jag har i alla fall hunnit vara lite effektiv i dag. Började dagen med ett intervallpass på spinningcykeln och det gick väl hyfsat. Man är ju inte superpigg och rask direkt på morgonen men nu är det som sagt gjort :).

Nu ska här funderas på om det ska packas eller inte......

På återhörande!

3 april 2012

Fortsatt sjukt & besök!

Här hemma fortsätter sjukstugan och Emma har feber och hosta :(. Sambon och jag delar på dagarna så gott det går och i dag fick jag jobba nästan hela min dag innan det blev dags att gå hem till sjuklingen.

Jag tycker fortfarande att det känns väldigt konstigt att vara hemma från jobbet när man inte själv är sjuk. Känns inte helt rätt på något vis men det är ju tur att man kan vara det - Emma kommer ju alltid i första hand!

Vi har inte gjort många knop här hemma i dag. Emma hade ganska hög feber och sov därför en välbehövlig middagslur i soffan. Själv passade jag på att njuta av det fina vädret ute på farstukvisten. Började i en ny bok: Laura - flickan från havet av Carolina Gynning. Har inte kommit så långt men den verkar lovande i alla fall :).

I kväll fick vi besök av David och Helena som är på genomresa och som ska stanna över natten. Alltid lika kul att träffa dom! Det blev en lugn kväll framför Top Model och Desperate Houseviwes.

2 april 2012

April

Så var ännu en månad slut och en ny har börjat. Månad 4 har börjat och snart har halva 2012 gått. Usch, det är inte utan att man blir lite mörkrädd när man tänker på hur fort tiden går.

Kyligt ute - då har domherrarna hittat hit igen.

Helgen som gått har varit både intensiv och lugn. Den intensiva delen stod lördagen för då vi hade 2 kalas som skulle klaras av. Det första kalaset var hos Emmas bästa kompis Viktor som hade fyllt 5 år! Fullt ös och massa gott fika - precis som ett kalas ska vara! Till Emmas stora förtret kunde vi inte stanna så länge som hon önskade då vi hade ett till kalas att åka på. Nu var det mammans och pappans kompis Martin som hade fyllt år och hade födelsedagsfika. Även denna gång var det supergott fika men inte fullt lika mycket ös (även om Martin och Emma röjde på ganska bra). Det blev en tidig kväll för oss alla då vi var ganska trötta.

I går var det desto lugnare. Herregud vad trött jag var. Hade noll energi så det tänkta förmiddagspasset fick flytta till eftermiddagen i stället. Lyckades dock skrapa i hop tillräckligt med energi för att stryka kläder, sen blev det soffan med en bok för min del. Fram emot eftermiddagen tvingade vi oss ut och då tog jag tag i lite fönsterputsning så nu är det några färre fönster att gruva sig över :).

I dag vaknade den lilla med feber och lite hosta så det blev för mamman att pallra sig hem från jobbet (1 hel timme hann jag vara där i morse). Som tur är kan jag jobba hemifrån och med hjälp av tv:n som barnvakt lyckades jag få ihop min dag och göra det jag skulle.

Kombinationen av en krasslig Emma och griskallt väder ute resulterar i att det kommer att bli en riktig innedag. Kanske att jag tar mig ut på ett löppass i kväll, vi får väl se om andan faller på. Nu ska jag försöka samla lite krafter så att städningen (som skulle gjorts förra veckan) blir av. Är inte ett dugg motiverad men det gäller väl att visualisera och känna doften av nystädat så kanske man kan känna sig mer lockad (......eller kanske inte).

Trevlig måndag!