header

header

11 november 2012

Tjejhelg i Budapest

Är hemma igen efter några helt underbara dagar med bästa tjejkompisarna i Budapest. Vi har haft härliga dagar där inget har varit planerat. Vi har gjort precis som vi velat utan ett enda måste. Helt underbart!

När vi klev av planet i torsdags möttes vi av sol och värme. Det blev t.o.m. lunch utomhus i solskenet - otroligt härligt! Inga måsten som sagt utan vi har tagit långa frukostar, shoppat, strosat runt, ätit gott, åkt tunnelbana och "tram" (spårvagn), badat utomhus och inomhus, varit på manikyr, fikat och sett MASSOR!

Budapest har en tragisk historia och det återspeglar sig på många sätt. Det finns många muséer, statyer och monument - mycket att titta på. Att shoppa och äta ute var helt sjukt. Tänk att man kommer och ska betala och det står 10 000 på prislappen - väldigt dyrt var första tanken. Det går nämligen ca 3 300 forinter på 100 sek. En väldigt god middag med dryck och efterrätt kostade t.ex. 10 300 forinter - ungefär 350 kronor - för tre personer. Ja, ni läste rätt. Sjukt var ordet!

Jag vet inte om jag kommer åka tillbaka till Budapest, tror inte det, men jag är ändå väldigt glad över att jag har varit där. Stort tack bästa Bodil och Lena för en alldeles otroligt rolig och härlig helg fylld av skratt, värme och goa minnen! Kommer t. ex. aldrig glömma "handdukarna" vi hyrde när vi var och badade. Det var inte vad vi i Sverige kallar handdukar utan lakan. Kan meddela att det blir väldigt kallt att torka sig med en sådan som legat och blivit fuktig ute på en bänk när man tagit sig ett dopp i utomhuspolen - ja ni kan nog föreställa er känslan :).

Här kommer några bilder från en hellyckad helg (fler bilder kommer en annan dag)











Till slut vill jag säga ett stort GRATTIS till världen bästa pappa, min pappa, på Fars Dag! En stor kram till dig pappa, du är bäst!

Önskar alla en riktigt bra kväll och start på veckan!

6 kommentarer:

  1. Så roligt att det blev en lyckad resa. Det låter verkligen som att ni haft det riktigt bra. Och bilderna är så fina! Ha det gott! Kram Jennifer

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var verkligen en lyckad resa :). Ha det gott du med!

      Kram Carina

      Radera
  2. Ser fantastiskt ut, härlig resa! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var fantastiskt - kan rekommendera ett besök om man inte varit där!

      Kram Carina

      Radera
  3. Å, Carina! Så fina bilder. Det ser fantastiskt ut. Vilket väder.

    Vilken boost att resa iväg med kära vänner. Blir jättesugen att göra något sådant!

    Varm kram och tack för dina fina bilder <3

    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Lotta, det var fantastiskt! Kunde inte tro att det var november när man satt ute och åt i solen - härligt var det! Resa iväg med vänner är bland det bästa som finns :).

      Varm kram tillbaka till dig! Carina

      Radera

Tack för du lämnar några ord hos mig!