header

header

28 november 2012

Saffransskorpor

Ruggit och kallt ute då vill man bara vara inne och kura. Precis så var det i dag när vi kom hem Emma och jag. Vi fick ut maten till fåglarna och tog in ved men sen var vi snabba inomhus igen. Usch, gillar verkligen inte när det blåser småspik och man fryser.

Liksom många andra dagar blev det pyssel för oss båda. Några små änglar (eller vad man ska kalla dom är på g) och jag fick för mig att göra flätade hjärtkorgar. Efter lite tänkande och pill så blev det 2 korgar med handtag som Emma genast lade beslag på. Det var så pass kul att det kanske blir till att åka och köpa lite juliga papper och göra några fler :).

Är som sagt inne i en period då jag bara vill pyssla och fixa och då brukar även lusten att baka infinna sig. I dag blev det Saffransskorpor som bakades. Är inte så himla förtjust i småkakor annars men dom här, mmmm, riktigt goda är dom (vilket jag inte är ensam om att tycka). Har en känsla av att det kommer att bakas fler omgångar skorpor framöver här hemma :).
Kom på att det faktiskt är en ganska bra present att ge när man ska bort eller varför inte i julklapp. Man kan ju antingen ge bort färdiga skorpor eller blanda alla torra ingredienser i en fin burk, skriva receptet på en lapp och fästa på burken (glöm bara inte att skriva vad som ska tillsättas). Nedan följer receptet på skorporna jag bakade i dag. Håll till godo!
Nu ska jag se om jag kan börja fixa lite julklappar eller i alla fall fundera på vad paketen ska innehålla den 24:e.

Önskar alla en trevlig onsdag!

1 kommentar:

  1. Det låter mysigt med pyssel och bak.
    Mmm saffransskorpor är så gott, tror faktiskt att det var av dig jag fick det första gången jag åt det och sedan har det bakats här med, fast inte i år ännu :).
    Må så gott och tack för din omtänksamma kommentar! Kram Jennifer

    SvaraRadera

Tack för du lämnar några ord hos mig!