header

header

22 november 2012

Lite kan vara mycket

En dag som denna är det mycket som rör sig i huvudet på värmländskan. Speciellt under kvällens löppass var det många tankar som for hit och dit. Bland annat funderade jag mycket på hur man lär sig att uppskatta lite allt mer och mer. Vad menar jag med detta flum kan tänkas? Jo, tiden att göra det som man själv vill blir mindre och mindre - man hinner liksom inte med sina egna intressen i samma utsträckning som förut. Under en längre tid har jag inte varit så nöjd med detta faktum men på sistone har jag börjat tänka till lite.

Har funderat på om man verkligen behöver ha t. ex en hel förmiddag (vilket man sällan har) för att göra just det man vill. Svaret är nej, det räcker faktiskt med att få göra det man vill bara en kort stund och så kan man känna sig nöjd ändå. Det är det här jag har börjat så smått att anamma på mina luncher. Antingen tränar jag eller så gör jag som i måndags, åker en liten sväng och fotar. Lite kan som sagt vara och betyda väldigt mycket :).


I dag är det Thanksgiving och även om vi inte firar denna högtid här i Sverige är det ändå ett bra tillfälle till eftertanke. Det kan vara bra att i bland tänka efter hur mycket vi faktiskt har att vara tacksamma för. I dag är jag tacksam över att få vara frisk, ha en underbar familj, ha ett jobb jag trivs med och slutligen är jag tacksam över alla fantastiska vänner jag har. Tack alla underbara för att ni finns i mitt liv!


Nu är det helg för mig och Emma - så skönt! Inga planer är spikade för morgondagen men något ska vi nog kunna hitta på :).

Önskar alla en trevlig torsdag kväll!

4 kommentarer:

  1. Ja det låter klokt, det behövs inte så mycket för att det ändå ska betyda mycket.
    Thanksgiving känns väl som en tradition som vore härligt att fira, kanske man ska börja med det :), det spelar väl inte så stor roll att man "egentligen inte" gör det i Sverige.
    Hoppas att ni får en riktigt bra fredag! Kram Jennifer

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas ni också får en bra fredag och resa!

      Kram Carina

      Radera
  2. Så sant, Carina! Jag sa senast för någon timme sen bara, att jag aldrig någonsin är helt ensam hemma, till Johan. Jag sa så för att jag verkligen skulle vilja vara ensam hemma en dag eller så och bara få göra precis vad jag vill. Även fast det är lite småsvårt att få till, så skulle jag garanterat bli nästan lika glad över att få en timmes egentid hemma i lugn och ro.

    Som sagt, man kan inte få allt man vill, men lite av det man önskar kan göra en nöjd ändå, det är jag säker på!

    Hoppas du har en skön helg!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du hinner få till lite egentid. Det är guld värt även om det bara är en kort stund!

      Önskar dig en fin helg!

      Kram Carina

      Radera

Tack för du lämnar några ord hos mig!