header

header

7 oktober 2012

Ridskola.

Vädret blev inte riktigt lika fint som igår men det gick bra ändå - man kan inte få allt här i världen :). Förmiddagen bjöd i alla fall på riktigt skönt höstväder och jag hann ut på ett riktigt skönt träningspass innan det mulnade på. Eller skönt och skönt - körde på ganska hårt så det blev rejält rossligt i luftrören efteråt.

I dag var det äntligen dags för Emma att få gå på ridskola för första gången. Herre jösses vad hon har väntat. Blir det inte söndag snart mamma?? Så här har det låtit hela veckan men i eftermiddags var väntan äntligen över.

När vi väl hittat till själva ridskolan (efter en felkörning & guidning på mobilen) var det lite teori för småttingarna - i dag gick dom igenom de olika borstarna man använder när man ryktar hästarna. Efter genomgången fick vi gå ut i stallet och rykta. Naturligtvis så lyckades vi, Emma och jag, få den busigaste och mest bångstyriga hästen. Han var inte speciellt samarbetsvillig och satte sig i respekt hos både mig och Emma. Som tur var kom en av ridfröknarna och hjälpte oss där inne i boxen. Ska väl erkänna att jag inte är någon fena på just hästar så det var välkommet.

Den minst sagt busiga hästen, Wagner.

Efter att vi ryktat och sadlat på alla hästarna var det äntligen dags att ge sig ut och rida. När vi kom ut blev vår busiga häst som förbytt - han blev hur lugn och snäll som helst. Jag misstänker starkt att han inte trivdes speciellt bra där inne i boxen. Emma red och var stolt som en tupp när hon lärde sig "styra" hästen åt höger och vänster, fick honom att stanna och gå igen. Jag fick gå bredvid och hålla i ett snöre (kommer inte ihåg vad det hette) och hann även gosa och småprata lite med Wagner. En nöjd och glad tjej var det som åkte med hem i bilen och som garanterat kommer se fram emot söndagseftermiddagarna framöver :).

Annars har den här helgen gått skrämmande fort och jag har inte hunnit med hälften av sakerna jag hade tänkt. Har i alla fall hunnit måla klart klädkammaren och flyttat in mina kläder igen. Nu återstår bara att rensa bland alla saker som jag inte vill ha tillbaka in dit. Men det tar jag en annan dag!

Önskar alla en trevlig söndag och en bra start på veckan som kommer!

2 kommentarer:

  1. Oh, förstår att det var en nöjd Emma! Det är härligt med hästar, är lite sugen att låta Ebba börja rida, men hon vill börja på gymnastik också, och man orkar ju inte med hur mycket som helst :).
    Ha det bra! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  2. Tygel Carina... Inte snöre ;)!
    Skoj att Emma fått börja på ridskola, så mycket som hon gillar hästar :).
    Kram Kerstin

    SvaraRadera

Tack för du lämnar några ord hos mig!