header

header

4 september 2012

Naturens skafferi.

Helt fantastiskt! Ungefär de orden skulle jag välja när det gäller vad som finns att tillgå i naturen och trädgården just nu. Bara man vill (och har tillgång till naturligtvis) så finns det en guldgruva utanför knuten på hösten. Gäller bara att ta sig i kragen och ge sig ut rustad med en korg, plastpåse eller hink. Det är konstigt men det är nog sällan något smakar så gott som när man plockat, rensat, syltat eller saftat själv :).

Jag började min "samlar-säsong" för någon månad sen när jag var i stugan och plockade blåbär. Stora, söta, fina och goda bär som skulle bli sylt. Ambitionen var god men när jag glömde bären i stugan blev jag lite lätt less...... Nu är dom i alla fall i tryggt förvar hemma hos mor och far så jag får väl sylta någon annan gång.

I bland har man också en himla tur och det måste jag säga att jag haft både i dag och helgen som gick. När vi var i stugan så kom en granne från Fagerås förbi med en stor påse krikon som mamma skickat med till mig! Mumma!! Och i morse kom en arbetskamrat med en stor kasse kantareller som jag fick med mig hem! Snacka om att ha tur att få en massa godsaker utan att ens behöva anstränga sig. I bland har man som sagt tur :).

 



Annars har det varit en konstig dag. Hann jobba lite innan det blev dags att pipa hem och ta hand om junior som  har åkt på höstens första (men säkert inte sista) förkylning. Suck! Är så himla trött på dessa dagisbaciller. Håller tummarna för att jag själv ska klara mig - tycker jag gjorde mitt i somras men man vet ju aldrig..... Har även hunnit stöka undan lite "måsten" och det känns skönt.


Gick lös med kameran på altanen.

Nu tänker jag ta det lugnt resten av dagen, eventuellt kan det bli ett yoga-pass men någon mer ansträngning blir det nog inte.

Fridens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!