header

header

20 september 2012

Lite tips!

Så här i förkylningstider tänkte jag dela med mig av några tips jag fick i går när jag var på behandling.


Det första är att värma tea tree oil i en aromalampa. Luften inomhus tenderar ju att bli full av bakterier när vi går runt och nyser och är förkylda, som vi då sprider vidare. Om man då har i  5-6 droppar tea tree oil i vattnet på en aromalampa och värmer i ca 10-15 min så "renar" oljan luften. Bakterierna tas bort och vi håller oss friskare! Jag vet inte med säkerhet om detta funkar men jag har i alla fall införskaffat både olja och lampa i dag :). Tycker definitivt att det är värt ett försök!


Mitt andra tips är den här oljan (vet inte vad den heter eftersom jag inte kan kinesiska). Den här införskaffade jag i går hos Britt-Marie, Livskällan och även den ska vara bra mot förkylningar. När man börjar känna sig dålig ska man massera in olja i groparna man har i nacken, huden på ovansidan av handen mellan tummen och pekfingret samt på handleden. Är man täppt i näsan så kan man dutta lite olja under näsan och vips är man inte täppt längre - mycket bättre än nässprej (det här vet jag att det funkar för det har jag testat).

En bok jag införskaffat med ett citat från Dalai Lama. Denna bok ska bara innehålla positiva saker!

En trevlig torsdagskväll önskar jag alla!

PS: jag vet ju inte om mina tips verkligen funkar men jag tycker i alla fall att dom är värda ett försök om man slipper bli förkyld :). 

2 kommentarer:

  1. Oj, tack för tips, är ju helt klart värt att testa! Och den där boken måste jag införskaffa också. Kram Jennifer

    SvaraRadera

Tack för du lämnar några ord hos mig!