header

header

25 september 2012

Gääsp...

Om jag hade energi i går så kan jag meddela att den varit som bortblåst i dag. Det har varit en sån där dag då man inte riktigt har vaknat utan bara gått runt som i dvala och gäspat. Även om jag naturligtvis hellre hade sprudlat av energi så väljer jag att se det som att kroppen behöver återhämta sig och vila i stället. Därför blev det ingen träning - även om jag bra gärna hade velat :).


En sak jag försöker lära mig är att lyssna på kroppen och ta det lugnt - så också när det gäller träningen. Jag är ju en person (som jag tidigare berättat) som bara kör på utan att egentligen lyssna på eventuella signaler och som struntar i att känna efter. Detta har på senare år (kombinerat med en stigande ålder?!? ;)  ) resulterat i att jag är förkyld väldigt ofta och har börjat få småskador här och där. Tänkte därför bryta denna onda cirkel och tänka efter före och vad passar då bättre än att ta det lugnt en dag som denna :).

Min och Emmas eftermiddag har därför varit väldigt lugn. Emma hittade en hink med pärlor i min garderob (som jag hade gömt undan.....) och vips hade vi dragit fram en massa pärlor och pärlplattor på köksbordet och där blev vi sittandes med våra pyssel en lång stund. Är det något vi båda tycker om så är det att pyssla! Det är så himla kul att se Emma när hon kommer i gång med sitt skapande. Det spelar egentligen ingen roll vad det är. Hon, liksom de flesta barn, lyckas göra något av ingenting. En kakform blir en blomma, en grillpinne med lite folie blir en tvärflöjt, ett sugrör blir ett armband. Det är så himla härligt att se!
Våra alster. 

Nu ska jag tända en brasa och sen krypa upp i soffan med mina raggsockor, en filt och min bok - är på sluttampen och är otroligt nyfiken på hur den kommer sluta.

Trevlig kväll!

2 kommentarer:

  1. Det finns inget skönare än att lyssna på kroppen och ge efter. Och låta det komma, så man tar sig den tid man behöver för att tanka på med energi igen.

    Fint att ni fick en lugn dag. Pärlor och pärlplattor är så fint och mysigt att fixa med!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Raggsockor och bok i soffan, hur underbart är inte det?

    SvaraRadera

Tack för du lämnar några ord hos mig!