header

header

21 maj 2012

Vab & plantering.

Stackars Emma har åkt på hosta och feber i natt så det blev naturligtvis inget dagis för henne i dag. Usch, tycker inte om att se henne dålig. Det värker i mammahjärtat när man ser hennes bleka ansikte och feberblanka ögon som tittar uppgivet på en. Nej, jag vill att hon ska bli frisk NU!!

I dag blev det så klart att gå hem från jobbet lite tidigare och ta hand om den lilla. Hann dock med att klippa gräset och fixa lite ute när Emma sov/såg på film. Emma fick egna morotsfrön med en Bamse-tidning för ett tag sen och i dag passade vi på att få ner några frön i jorden. Nu blir det spänd väntan tills de första små morötterna (förhoppningsvis) tittar upp.


Jag fick även ett ryck och satte ner lite plantor i en jordplätt som kommit till efter att ogräs i gräsmattan har bekämpats. Pioner, rosor & löjtnatshjärta planterades i en del av plätten och blev en ny rabatt. I den andra delen sådde jag gräs.



I kväll tog jag mod till mig och stack till Bergebo och sprang. Med tanke på de djur som kommer fram på våren har min glädje att träna i just Bergebo varit totalt bortblåst men i kväll så. Ett rejält löppass blev det. Körde mina intervaller och lät mer eller mindre som en astmatiker där i skogen (pollenallergi kallas det visst) och klarade mig från att se diverse otäcka djur. När jag åkte hem i bilen däremot så såg jag årets första snake på vägen. Konstaterade bara att: där ligger det en orm. Jag blev inte ens rädd eller fick hjärtklappning. Det är nog första (& kanske sista) gången det händer.

Nu blir det lite tv innan det är dags för sängen. I morgon är det en ny vab-dag med en tjej som förhoppningsvis är bättre.

Höres!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!