header

header

31 oktober 2011

Ny vecka!

Efter att ha fått sura lite och gnällt av mig lite så är humöret bättre men inte riktigt på topp ännu. Orsaken till detta är att min hosta vägrar ge med sig så nu har jag tom. börjat ta medicin för att bli av med eländet. Börjar i alla fall känna en rastlöshet i kroppen och ett sug efter att träna och det brukar ju i vanliga fall vara ett gott tecken :).

Här hemma är det sjukstuga så sambon och jag turas om att jobba och vabba. Lillan hostar fortfarande men fick annan medicin hos doktorn idag och ska förhoppningsvis snart bli bättre. Tills dess får hon vara hemma och få en chans att piggna på sig innan det är dags för dagis igen.

Det är lätt att det blir mycket tid framför tv:n när hon inte är riktigt kry men jag försöker motverka detta och hitta på saker. Det blir en del läsande, pysslande och pusslande - inte mig emot för jag gillar alla saker! I eftermiddags bestämde vi oss för att baka och då blev det grahamsbullar med russin a' la Emma och chokladmuffins. Det senare tillverkades mest för att få chansen att äta den kvarvarande smeten då det konstaterats att degen inte var jättegod att äta ;).
Chokladmuffins med väldigt god smet!

Grahamsbullar a' la Emma.

Måste bara visa mina senaste skofynd som jag faktiskt känner mig väldigt nöjd med. I fredags fyndade jag dessa skor som jag spanat på väldigt lääänge på Intersport för mer än ½ priset!!

Och i lördags blev det dessa stövlar till 15 % rabatt på Kupoen! Tyckte dom var lite roliga då det går att vika ner skaftet och få antingen en hög eller låg stövel.

Har även sett ett par skor till som jag är mycket sugen på, ett par bruna boots från Clarks, tycker att dom är himla snygga. Dom finns på Kupolen och jag ska ta mig en allvarlig funderare gällande dessa skor!

Hej hopp!

30 oktober 2011

Trôkhelg.

Om det är någon som är känslig mot gnäll så uppmanar jag vederbörande att sluta läsa NU för i dagens inlägg kommer jag gnälla av mig lite!

Sitter här och önskar att den här helgen ska ta slut pronto! Tror aldrig att jag varit med om maken till skittråkig och dötrist helg. Har varit ensam här hemma då sambon roat sig i södra Sverige och det spelar ingen roll att vi har världens goaste lilla tjej här hemma - den här helgen kommer inte gå till världshistorien som en kul helg.

Inte har det gjort saken bättre att jag har en f-bannad hosta som vägrar ge med sig heller. Energin och lusten till att hitta på saker har varit som bortblåst - inte så kul när man börjar kraxa så fort man gör något. I normala fall brukar det gå ok att vara själv här hemma bara man kan träna men när man inte kan ens det då är det verkligen pesten! Om jag har stort behov av att träna när jag är frisk för att må bra, så har jag ännu större behov av det när jag är själv hemma. Fy farao för att ha det långt till sina föräldrar! Tänk att bara kunna få hjälp 1 timme om det kniper eller få 1 timme för sig själv (hoppas att alla som har sina föräldrar/svärföräldrar i närheten uppskattar det!). Det var länge sen jag längtade hem till Fagerås så som jag gjort i helgen!

28 oktober 2011

Stickat.

Det har sina fördelar att ha en mamma som kan sticka. Det är bara att lägga in en beställning så fixar hon det! Hade sett en kofta/topp som jag ville att Emma skulle ha och snälla mamma ställde upp och gjorde den. Emma var själv med och fick välja färg - favoritfärgen lila blev det och nedan syns det färdiga resultatet! Stort tack mamma/mormor för den fina tröjan!






Mönstret finns på http://www.garnstudio.se/

I dag är det vår lediga dag och eftersom den här veckan tyvärr fortsätter att präglas av en envis förkylning för Emma blir det till att ta det lugnt. En sväng ner på stan har vi i alla fall tänkt hinna med. Ett besök till biblioteket och inköp av strumpstickor (ska försöka sticka strumpor till Emma) står på agendan.

Trevlig fredag!

26 oktober 2011

En dag.

"Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig.

15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. Dagen efter måste de gå skilda vägar. Men var kommer de att var den 15 juli året därpå? Och alla år som följer?"

Texten här ovan beskriver en av de bättre böcker jag läst på länge - En dag av David Nicholls (som bl. a skrivit manus till tv-serien Cold feet). Boken innehåller verkligen riktig må bra-läsning och man kommer på sig själv med att le igenkännande vid flera tillfällen under läsningen. En perfekt bok att kura med i höstmörkret!

Förutom att tipsa om läsning har det begåtts träningspremiär här i Kälarvet idag. 9!!!! dagar har jag varit i stillhet pga den förkylning som drabbade mig förra söndagen. Lita på att det har krupit i kroppen dom senaste dagarna men jag har hållit mig och t.o.m. tagit det lugnt 2 extra dagar. Allt för att inte bli förkyld igen! Men idag var det som sagt dags för kroppen att få röra på sig och jag tror nog jag kan garantera en rejäl träningsvärk i morgon! Härligt!

Nu blir det till att fixa lite till den lilla innan det är dags för henne att sova. Tror hon kommer att somna gott för det har varit en stor dag för henne. I dag var det dags för avslutning på minisimmet som hon gått på varje onsdag under 10 veckor! Vi var lite oroliga för att hon inte skulle kunna gå eftersom hon varit förkyld men idag var hon piggare så då var det ingen fara. Både jag och sambon var med och det var en lycklig tjej som tog emot diplom och glass ikväll.

På återhörande!

23 oktober 2011

Långhelg!

Från och med onsdag kväll till och med i dag har jag och större delen av familjen befunnit oss hemma i Fagerås! Jag jobbade in torsdagen så jag kunde vara ledig och därmed få välbehövlig tid hemma hos mamma och pappa.



Eftersom jag varit förkyld sen i söndags så kom resan hem som en skänk från ovan. Långa promenader i härlig höstluft och många timmars sömn i sträck har gjort underverk och jag känner mig därför ganska frisk nu! Ett besök in till Karlstad är ju nästan ett måste, så det klarade jag av i fredags men annars så har jag hållit mig i Fagerås nästan hela tiden.

Sedan länge var det bestämt att just den här helgen skulle jag träffa några av mina äldsta tjejkompisar hemifrån och så blev det. Från och med i går eftermiddag till sen natt blev det massa prat, skratt, god mat och minnen som bubblade upp. När jag for hem i bilen i natt konstaterade jag att man har upplevt en hel del i sin ungdom och att det var kul att bli påmind om många saker man glömt bort (eller kanske förträngt ;) ). Kände också att det är synd att man ska bo så långt från varandra. Tack Anna, Linda, Madde och Lena för en underbart rolig kväll!

Förrätt gjord av moi. Bruschetta blev det.

Varmrätt: potatisgratäng med ungsbakad fläskfilé & sallad.

Efterrätt: vit chokladmousse med hallon.

I morse lämnade vi Värmland och for tillbaka hit till Dalarna och det är alltid lite sorg i hjärtat när man åker - hemma är ju alltid hemma - men jag vill poängtera att jag trivs här i Borlänge också. Efter uppackning, lunch, tvättande, långpromenad och fixande var det här långhelgen till ända men det gör inget. Jag har än en gång fått bevis på att jag har den bästa familj man kan tänka sig, dom goaste vänner en människa kan ha samt att den underbara hösten håller i sig. Kan det bli bättre?

Nu blir det att kolla på finalen av Moraeus med mera! Heja Yngwie!!!!

16 oktober 2011

Bergebo hela dan!

Ännu en helg har passerat då hösten har visat sig från sin bästa sida! Vad mer kan en människa begära? Jag njuter till fullo och tankar energi i det vackra vädret.


I morse var jag minst sagt sliten och trött men jag hade bestämt mig för att inte vila förrän på måndag och då var det bara att snöra på sig skorna och bege sig ut i skogen. Var som sagt trött men fick ändå ett härligt pass där ute. Finns verkligen inget bättre än att vara mitt ute i skogen, helt själv, och det enda som hörs är ens eget flåsande och isättande av ens fötter i marken. Jag vet att jag är lite knäpp men det är där ute jag trivs.

Jag hann precis hem och stretcha och äta lunch (som sambon hade lagat) innan det var dags att åter bege sig till Bergebo. Vi hade bestämt träff med kompisar och deras barn där uppe och vi fick en skön och slapp eftermiddag i den värmande höstsolen. En perfekt avslutning på en perfekt helg!

14 oktober 2011

Besök hos vänner!

Efter en tidig väckning i morse satte vi fart och packade väskor, matsäck och så småningom oss själva i bilen och åkte på en liten road-trip. Det var Emma och jag som var ute på, för oss, okända vägar och till slut (efter några felkörningar) kom vi fram till vårt mål.

I dag har vi nämligen varit utanför Långshyttan och hälsat på våra kompisar Jennifer, Ebba & Joakim i deras nyinköpta sommarstuga. Åh, vilket mysigt ställe! Jag kan verkligen förstå att våra vänner föll för stugan och vill vara där så mycket som möjligt!

När vi kom fram lekte barnen lite innan vi packade vagnarna fulla och begav oss ner till sjön. Där blev det mera lek och lunch i det fria med efterföljande fika. Det är konstigt att maten alltid smakar godare utomhus men det gör den! Mera lek och bus ute innan vi åter gick in och fortsatte leka. Fram emot halv två packade vi in oss i bilen och kom, utan felkörningar, hem igen. Stort tack Jennifer, Ebba & Joakim för en kanonfredag hos er!

Resten av dagen mös vi och läste, krattade löv och när sambon kom hem stack jag ut på ett efterlängtat rullskidpass - som för övrigt gick skitbra! Nu blir det att kolla på Idol innan det blir lite läsning i En dag.

Trevlig helg!

13 oktober 2011

Måne & mys(??)

Dom senaste dagarna har det varit fullmåne, om det nu är någon som har missat det. Själv så har jag alltid svårt att sova just vid fullmåne. Om det är en tillfällighet eller inte låter jag vara osagt men lite märkligt är det allt att det är likadant varje gång månen lyser klart.

I gårkväll var månen nästan otäckt vacker.Jag var bara tvungen att gå ut och fota lite. Konstaterade dock att mina objektiv inte var tillräckliga för att kunna ta den där bilden som jag så gärna ville ta men några hyfsade bilder blev det.



Eftersom jag är en riktig bokmal och älskar hösten så är regn och rusk och en bra bok en oslagbar kombination. Trots att jag har en del olästa böcker här hemma så var jag bara tvungen att fylla på bokskåpen så idag kom det ett paket från Adlibris med posten.


"Den glömda trädgården" - Kate Morton, "En dag" - David Nicholls & " Vår bästa tid" - Penny Vincenzi.

Längtar efter att krypa upp i min stora öronlappsfåtölj med en av dessa böcker och "försvinna" från vardagen lite. Men först ska huset städas, kroppen tränas och den lilla 4-åring underhållas men dagen är inte slut ännu :)

Höres!

12 oktober 2011

Bak- & speldags!

Det var ett tag sen sist men i dag gjorde jag och Emma slag i saken och bakade lite. Det är alltid lika roligt att se och framför allt höra vad kul hon tycker att det är. Hela tiden talar hon om vad det är hon gör och vad hon ska göra - kanske det är nästa Leila Lindholm som bor här hemma ;). Resultatet av vårt bakande blev en kladdkaka med kokos (bytte bara ut ströbrödet till kokosflingor, mumma) - en oslagbar kombination som alla borde pröva!


Det bästa av allt - slicka skålen!

När kakan stod i ugnen kom spelen fram och undertecknad led storförlust i Barn-yatzy och Mamma Mu-memmo (lyckades dock ta en seger i memory-spelet). Nåja, för husfridens skull var det väl tur att det gick som det gick......... :)

8 oktober 2011

Londonfynd!

Kom just på att jag glömt att visa mina fynd från shoppingen i London. Lite komiskt är det men trots att man åker till en storstad med hur många affärer som helst så hittar man massa saker i dom affärer man går i här hemma :). I mitt fall blev det Esprit och Vero Moda jag gick bananas på. Hade kunnat handla minst dubbelt så mycket men fick lov att hindra mig själv ;)







Allt på bilderna kommer från Esprit förutom den stickade klänningen och den gråa toppen överst på bilden ovan. Dom kommer från Vero Moda.

I dag har det varit en lite konstig men bra lördag. Vaknade i går och trodde att det var lördag och i morse trodde jag att det var söndag. Lite bakvänt men skönt - får ju en dag i "bonus" i morgon! Har som sagt haft en bra dag och i korthet har jag gjort följande: tränat, fixat lunch, åkt lite bil, putsat alla fönster utvändigt, ätit godis och jäst i soffan, varit ute och inte gjort något särskilt.

Nu sitter jag i soffan iförd mina rags (raggsockor) med min goa familj och myser framför tv:n - Micke & Molle 2 - och brasan sprakar hemtrevligt. I kväll är det 4:e Pirates of the Caribbean som står på filmagendan. I går avverkades Just Go With It med Jennifer Aniston och Adam Sandler -en jäkligt rolig film - det var längesen jag skrattade så mycket! Se den!!!!

Trevlig lördag!

6 oktober 2011

Drömmer om.....

Riktigt höstrusk är det ute, regn som smattrar mot rutan och vind som viner runt knutarna - ganska mysigt men jag ska erkänna att jag är lite uttråkad. Sambon ligger uppe och har feber, dottern är hos grannen - själv känner jag mig lite "skum" så det blev att vila från träning idag vilket resulterat att jag har energi som bubblar och fräser i kroppen och vill ut.

Så vad fördriver man tiden med då?? Jo surfar runt på nätet och hittar diverse saker som det skulle vara så enkelt att bara klicka hem (om man kunde blunda för den obehagliga räkningen som också skulle följa med klicket). Men drömma kostar ju som bekant inget.......

Och vad drömmer jag om idag då? Inte är det världsfred eller något annat vettigt utan här sitter jag och drömmer något så ytligt som att ha ett Cartier Love Bracelet i min ägo. Jag vet att jag borde skämmas men jag kan inte rå för det. Ända sen jag såg ett sådant här armband för x antal år sedan har jag drömt om att en dag ha ett runt min handled. Med tanke på det märke det kommer ifrån så kommer det nog tyvärr bara att förbli en dröm för det är inte ekonomiskt försvarbart att köpa ett sådant bara sådär. Men håll med om att det är förbaskat snyggt!

(bild lånad från http://www.lovebraceletcartier.com/)

Nu borde jag försöka göra något vettigt av återstoden av dagen men först ska jag drömma lite till......

2 oktober 2011

LONDON!!!

Yes, det är här jag och sambon har tillbringat tiden torsdag till idag, söndag! Vi åkte dit med två kompisar och hade några härliga dagar i ett England som visade sig från sin allra bästa sida! Fick uppleva 2 historiska händelser då det slogs värmerekord både för september och oktober under de dagar vi var där. Kan meddela att när temperaturen är över + 29 grader är det varmt att vara i en storstad.

Vi hade inte något särskilt planerat utan tog bara dagen som den kom. Jag och sambon började dagarna med ett löppass i Hyde Park och det kan jag meddela var helt magiskt. Det är svårt att fånga på bild men jag hoppas att åtminstone lite av det syns på bilden nedan.


Ett besök på Madame Tussauds hann vi med och nere i skräckkammaren kunde man välja att "scream your way out" och den vägen tog vi. Otäckt som attan så det blev ett och annat skrik och hopp i luften där nere :). Måste säga att det är otroligt faschinerande att gå och kolla på alla vaxfigurer som ser ut som om dom ska börja prata när som helst.

Något det blev en del av var långa promenader då vi strosade runt och såg oss runt i omgivningarna: Buckingham Palace, Trafalgar Square, Picadilly Circus, London Eye, 10 Downing Street, Big Ben och House of Parlament - ja alla sedvärdheter tror jag vi fick med. Mycket shoppning blev det också - jösses vad jag fyndade!!!! (ska visa mina fynd vid senare tillfälle).

Buckingham Palace - drottningens lilla lya.

En sak man nästan måste göra när man är i London är att gå på musikal. Detta gjorde vi på fredagkväll och det blev We will rock you som vi såg. Blev inte besviken, jösses vilken bra musik och vilka artister! Det är vid sådana här tillfällen man verkligen önskar att man hade hälften eller åtminstone en liknande stämma som dom. Om någon ska till London och vill ha ett tips på musikal kan jag rekommendera denna och lova att man inte kommer att bli besviken.


Freddie - en stor artist!

Ja vi hade en kanonhelg och det var skönt att komma bort lite från vardagen men jag måste erkänna att det var skönt att komma hem igen. Hem till Emma!!! Åh, vad jag har saknat henne. Det är sällan man känner sig så lycklig som när man har hennes små armar runt halsen och får gosa med henne. Älskade unge - du är det bästa vi har! Måste även tacka mor och far som var hemma med henne så vi kunde åka. Än en gång, vad skulle vi göra utan er?

I morgon är det dags för vardag igen. Det ska bli skönt men det är allt bra gött att få fly verkligheten ibland och få lite perspektiv på hur bra man egentligen har det :)

Go kväll!