header

header

29 december 2011

Trôkväder

29 december och regnet smattrar mot rutorna. Ska det verkligen vara så här i slutet av året?? Svar NEJ!! När det är december ska det vara vitt på marken och kallt i luften. Man ska kunna åka skidor och leka i snön, inte åka Bobby Car och leka i sandlådan.

Det är inte utan att man blir lite rädd när det stormar ute och snön lyser med sin frånvaro. Är det så här det ska bli på vintrarna framöver? Har vi blivit för bortskämda med de senaste åren så vi faktiskt glömt att det brukar komma en och annan grön vinter emellanåt? Tja, kanske är det inte så konstigt att det är barmark och plusgrader med det är i alla fall j-vligt trist.

Tänker främst på alla barn som har jullov och borde få vara ute och bli rosenkindade av kyla som biter i skinnet. Att dom borde få pröva eventuella julklappar som en ny pulka, bob, spark, nya skidor, skridskor eller vad det nu kan vara. Hur kul är det att sitta ute i en frusen sandlåda och gräva egentligen? Ska väl erkänna att jag även tänker på mig själv och även alla andra vuxna som tagit ledigt i mellandagarna för att kunna njuta i bl. a. skidspåret. Nu går det ju naturligtvis att hitta på en hel massa andra saker men allt kommer liksom av sig när det inte är som vanligt och snö ute.

Nu ska jag försöka ta tag i den här dagen och slita mig från datorn. Borde diska, hoppa ur pyjamasen, dammsuga och städa men idag tror jag faktiskt att jag tänker strunta i alla måsten. Ska nog bara träna och sen slappa. Det låter som att det kan bli en bra dag ändå i detta trôkväder.

Höres!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!