header

header

30 november 2011

Tomten??

Reaktionen i morse lät inte vänta på sig när Emma fick syn på julkalendern: Men pappa! Hur kom den hit? Är det TOMTEN som varit här??? Man kan inte annat än bli glad av en sådan reaktion.

Man minns ju själv hur spännande det var med julen och allt som hör den till. Hur många dagar det var innan det blev jul. Den lååånga sega väntan på att tomten skulle komma, nyfikenheten över vad som dolde sig under julklappspappret, dofterna, stämningen, ja allt! Måste erkänna att jag varit fruktansvärt nyfiken och spänd inför julen när jag var mindre. Så till den milda grad att jag t.o.m. öppnade en julklapp innan julaftonen - usch & fy Carina! Det var en vit väggtelefon och jag kan än idag frammana känslan hur det kändes när jag i smyg pillade upp tejpen och försiktigt lossade på pappret för att slutligen kika på paketets innehåll. Om jag inte miss minner mig så lyckades jag bli överraskad på julafton trots att jag redan visste vad paketet innehöll men jag tror nog att jag kröp till korset och erkände mitt brott om än några år efteråt :).

Det är härligt att minnas och kunna få fram den speciella känslan man alltid haft inför julen. Framför allt bra för då kan man relatera till och ha förståelse för den väntan och spänning som rör sig i det lilla huvudet här hemma. Många säger att julen är barnens högtid men jag skulle nog vilja säga att det är allas tid. Man behöver inte vara barn för att längta efter julen - se på mig - jag är ju ett levande exempel på :).

Nu ska jag lyssna klart på Jill Johnsons julskiva: Välkommen jul och fundera över om jag ska förbli blondin eller göra något mera drastiskt i morgon.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!