header

header

31 mars 2010

Påskledigt!

Om jag gick på sparlåga tidigare så skulle jag nog kunna säga att jag är slutkörd just nu. Måste erkänna att det var länge sen jag kände mig så här trött. Vet inte vad det beror på men en het gissning är att det beror på en kombination av brist på sömn, stress, en del träning och minimalt med vila. Känner mig oerhört nöjd med att jag var klok nog och tog ut lite semester. Ska vara ledig i morgon och veckan efter påsk, mumma. Hade jag inte gjort detta vet jag ärligt talat inte hur det skulle sluta och det vill jag inte veta heller.

I morgon åker vi till stugan i norra Värmland - jordens paradis (i alla fall mitt paradis). Innan vi ska dit ska vi till Lima och kolla på skidskytte. Det ska bli kul, det var ett tag sen man såg en skidskyttetävling live. Största orsaken att vi åker dit är att våra vänner som vi tyvärr inte träffar så ofta deltar och då får man ju lov att passa på när dom är i närheten. Sen blir det som sagt stugan och där blir vi över påsken. Då blir det förhoppningsvis skidåkning i Långberget, ett skidparadis som är väl värt ett besök. En och annan löptur kommer också att hinnas med misstänker jag. Har även tagit med mig en del böcker - i fall det skulle råka vara tyst så man kan njuta av en bok (chansen eller risken är ju inte särskilt stor med tanke på vårt pratglada lilla troll). Ska även försöka vila och sova ikapp lite.

Nu blir det till att ladda för att orka packa det sista.

Glad påsk alla glada!

28 mars 2010

Sparlåga

Med tanke på dagens rubrik på inlägget kunde man tro att jag syftar på gårdagens earth hour (vilken jag faktiskt bidrog till) men det är faktiskt min energinivå idag som är i åtanke. Usch och fy vad min kropp varit orkeslös och tom på energi denna söndag. Därför har det blivit (nästan) en hel slappardag för min del - inte till min belåtenhet för jag tycker verkligen inte om att inte göra någonting. Fram emot eftermiddagen började det trots tröttheten krypa i kroppen och då var det inte mycket att välja på om man är som jag :). Det var bara att sätta sig i bilen och fara till Bergebo för ett skidpass. Första halvtimmen var väl inte så mycket att hänga i julgranen men min vallare hade gjort ett utmärkt jobb med mina skidor så när en halvtimme gått hände det grejer!

Helgen i övrigt har som de flesta andra helger i vinter handlat om skidor. Jag har åkt på längden och sambon utför, lite skidskytte på tv:n har också klarats av (härligt med ett VM-brons!!!!!). Vi har haft kompisar på middag både på fredag och lördagkväll och det är alltid lika kul. I går var vi för ovanlighetens skull ner på stan och avnjöt en god lunch/fika. Tyvärr blir det inte så många besök ner till city utan oftast åker man till Kupolen vilket är lite trist för Kupolen i sig är inte speciellt kul men allt finns ju där.

Till veckan blir det kortvecka för min del då jag är ledig på torsdag och sen ledig hela veckan efter påsk - gud så gôtt! Under påsken hoppas jag på att ladda batterierna då det blir ett efterlängtat besök i stugan. Sambon är tyvärr inte ledig veckan efter påsk så lillan och jag har planerat att tillbringa veckan med mormor och morfar. Antingen blir vi kvar i stugan eller så blir det i Fagerås vi kommer befinna oss. Det ska hur som helst bli skönt med lite miljöombyte och framför allt att vara ledig!

Hå å hej!

23 mars 2010

Ont, ont, ont.....

..... är ordet för dagen. Jag är minst sagt mörbultad för tillfället. I gårkväll var jag ute och åkte skidor och det var verkligen kanonfint och jag var i bra form. Problemet var bara att min vallare hade missat lite med vallningen och trott att snön var blötare än den verkligen var (vill dock poängtera att jag absolut inte klagar på vallningen). Resultatet blev att jag hade lite väl bra fäste eller vad kan man säga när man kan ställa sig mitt i den brantaste backe och stå helt stilla utan att åka bakåt. Hur som haver så skulle jag åka nerför en låååång utförsbacke med några småknixar uppför. I första lilla knixen högg skidorna och jag gjorde jordens vurpa - den första rejäla den här vintern. Blev lite orolig för det knakade till lite här och där och mycket riktigt - i morse vaknade jag upp med ont i nacken, ryggen och ena armen. Har inte kraschat ordentligt på ett tag så det var dags nu antar jag :)

I dag har det snöat precis hela dagen och våren känns väldigt låååångt borta - gôtt. Tyvärr verkar det bli ganska många plus i slutet av veckan och då finns det ju risk för att snön försvinner men SMHI har ju haft fel förr...... Det har varit en lugn dag i övrigt, Lillan har sovit middag och jag passade på att få undan en del trök här hemma. Hann stryka tvätt och baka matbröd när hon sov och när hon vaknade bakade vi ytterligare en sort tillsammans. I kväll blev det nybakad macka med smör och ost - det är aldrig fel. Får se vad jag ska hitta på i kväll, antingen plåga min sargade kropp med ett spinningpass eller kanske vila helt från träning i dag, vilket jag borde göra. Den som lever får se!

Tjohej!

21 mars 2010

Vinter igen!

Efter att termometern visade +12 grader igår så trodde man ju på allvar att vintern var slut för den här gången men man ska ju som bekant inte ropa hej för tidigt. I morse när man kikade ut så yrde det härliga flingor utanför fönstret och när snöfallet avtog här i eftermiddags så hade det fallit ca 1,5 dm - inte illa! Det verkar ju som om vintern kommer stanna ett tag till, inte mig emot!

Det har verkligen varit kontrasternas veckoslut. I fredags regnade det, i går var det vårväder med massa plusgrader och i dag minusgrader och snö - mars i ett nötskal kanske. Vi har hur som haver haft en riktigt skön ledighet. I fredags var vi mest inomhus pga det trista vädret men efter skidåkning på tv var jag rastlös så det blev en sväng till Lager 157 i Sågmyra. Hittade inget revolutionerande men några timmar fördrevs i alla fall. I går var det skidor för hela slanten (förutom för sambon som minsann tog ett cykelpass). Jag stack ut tidigt och tränade och vilken skidtur det blev! Nykörda spår, blå himmel och en sol som värmde. Tackade min lyckliga stjärna för att jag tog mig ut tidigt för i slutet av passet när solen började värma gick det allt annat än lätt kan jag lova. Efter en tidig lunch satte vi oss i bilen och åkte på Skidspelen i Falun. Det var ju fortfarande ett strålande väder så det var inga som helst fel att stå i solskenet och se världens bästa skidåkare slita i spåren. På kvällen hade vi goda vänner över på middag - ett perfekt slut på en perfekt dag.

I dag har det varit en riktig slappardag. I morse blev det efter ett visst inre motstånd ett löppass i snöyran. Det är lite drygt att ta sig ut emellanåt när vädret är sisådär men det är efter sådana här pass som man verkligen känner sig nöjd. Benen börjar så sakta att vänja sig vid löpning igen och formen ska väl komma smygande inom en snar framtid hoppas jag. En större del av återstoden av dagen har tillbringats framför tv:n och världscupsavslutningen i skidor från Falun. Hade gärna åkt dit även i dag men att vara ute med lillan i det väder som var en hel dag kändes inte speciellt lockande. Tack och lov klarnade det upp i eftermiddags och då blev det snöskottning och bus i snön för hela familjen.

I kväll kommer det att bli ännu mer tv för min del. Andra filmen i Twilight-serien, New Moon, kom ju ut på dvd igår men den ligger fortfarande osedd här hemma. Det har jag tänkt ändra på i kväll då det garanterat kommer bli ett nytt besök till Forks för min del. I morgon är det trist vardag igen men det är inte så mycket att göra åt det.

Tjingeling!

18 mars 2010

Frisk - igen!

Jepp, så har man kryat på sig och blivit frisk igen. Har bara en kommentar till det hela: gôtt! (skönt på värmländska). Så nu är det bara att hålla alla tummar och tår att vi lyckas hålla oss friska ett tag framöver.

I dag är det som bekant torsdag vilket innebär att det här helg för mig och lillan igen. Har varit "duktig" och städat hela huset idag så nu kan jag slappa hela helgen om jag skulle vilja det (vilket inte är helt troligt). Det är en ganska skön helg som ligger framför oss - skidor för hela slanten - me like! I helgen är det skidspelen i Falun och då måste man ju givetvis dit och kolla in alla våra OS-medaljörer. Sen blir det naturligtvis till att åka skidor själv - det gäller att suga ur det sista av vintern innan den stora stygga våren på allvar gör sitt intågande. Vet inte vad som hänt med mig och skidåkningen den här vintern. Det var längesen det gick så bra att åka, att det liksom flyter på, tekniken stämmer och att man känner att man orkar åka på i backarna, man känner sig stark liksom. Men det allra roligaste är att det är så f-bannat KUL! Jag verkligen njuter av varenda möjlighet som jag har att vara ute i spåren. Även den här känslan var det länge sen jag kände. Hoppas att den håller i sig när blir till att träna barmark framöver.

Nu blir det till att ladda inför de blodtörstande favoriterna som gör entré i rutan mycket snart. För er som missat underbara Vampire diaries har jag bara en sak att säga: bänka er framför tv 6 vid 20 och ni kommer inte bli besvikna.

PS: bara 2 dagar kvar tills New Moon släpps på dvd. Gissa vad jag kommer titta på i helgen.

14 mars 2010

Sjuk - igen.....

Har man oflyt eller har man oflyt? För tillfället är jag inte inne i något flyt när det gäller att hålla mig frisk. Inom loppet av ca 3 veckor har jag hunnit avverka 2 förkylningar och 1 magsjuka. Efter min nästäppa tidigare i veckan trodde jag att nu ska jag minsann få vara frisk ett tag framöver. Ack vad jag bedrog mig. Efter ett underbart skidpass igår förmiddag började jag få en fruktansvärd huvudvärk efter lunch vilken resulterade i att jag blev sängliggandes större delen av gårdagen. Började känna mig lite kass i kistan i gårkväll och i morse kunde jag konstatera att jag minsann hade förärats magsjuka. Min enda kommentar till det hela är: j-vla skit! Det känns som större delen av den här vintern har präglats av förkylningar och vinterkräksjuka. Nu bara måste det vara slut på sjukdomar för ett tag framöver.

Den här dagen har inte gått till världshistorien som den roligaste i mitt liv. Mamma och pappa har åkt hem - alltid lika trist. Själv har jag mest legat i soffan/sängen och försökt överleva känns det som. Har hittat dock en ny författare som skriver riktigt underhållande, Tasmina Perry och hennes böcker har förgyllt min tid idag. Det är väl kanske inte den högsta klassen på böckerna med de är ack så underhållande. Sen är det ju alltid lika kul att läsa om det glamorösa livet bland societeten och de s k "finare" människorna. Har avverkat Pappas flickor och har precis börjat i Golddiggers. Söker man lättsmält läsning kan jag varmt rekommendera dessa böcker.

Snart börjar reprisen på Cougar town & Svenska Hollywoodfruar och då kommer jag sitta bänkad i soffan med min avslagna coca cola. Tror att det är ungefär den här nivån jag orkar engagera mig i för tillfället.

12 mars 2010

Vägra våren!

Dom flesta jublar nog i dessa tider med takdropp och snö som sakta tvinar bort i solens obarmhärtiga strålar. Jag tillhör inte den skaran. Jag kvider, lider och sliter mitt hår för varje plusgrad som klättrar på termometern. Jag vill inte att snön ska försvinna, vill inte att asfalten ska komma fram, vill inte känna lukten av blöta gräsmattor, vill inte klafsa runt i lera, vill inte springa runt på hårda underlag i väntan på att skogens stigar ska torka upp, vill inte att löven ska spricka ut och blommor knoppas, vill inte ha nästäppa och rinnande ögon pga allergi. I stället vill jag ha ett snötäcke som gnistrar i solen, mjuka flingor som faller, ett landskap inbäddat i mjukhet och tystnad, kyla som retfullt biter i kinderna, snö som bistert knarrar under skosulorna, utflykter med varm choklad och grillad korv. Nej, det är bara att konstatera: jag är inte färdig med vintern ännu!

Trots mitt motstånd till våren så går ju livet sin gilla gång. Lillan är fortfarande dålig så kvällarna/nätterna har gått åt till att torka spyor - mysigare kunde man ju ha det - på dagarna har tvättmaskinen gått för fullt. Men det är ju petitesser i sammanhanget bara hon blir frisk igen. Jag har kunnat börja träna igen efter ett ofrivilligt uppehåll pga en täppt näsa så min rastlöshet som infann sig under dessa dagar har sakta börjat ebba ut. Internet funkar igen så nu känner man att man är med i matchen igen. Jag har haft min mamma här i en vecka och i går kom min pappa så det har varit service utan dess like här hemma: tvätten har sturkits, golven har dammsugits, lunchen har stått på bordet när jag kommit hem, disken har diskats, Emma har haft konstant underhållning. Det har varit så himla skönt och jag vet inte riktigt hur jag ska orka återvända till vardagen. Vet bara att jag är så oerhört tacksam mot mina underbara föräldrar. Tack för att ni alltid ställer upp!

I helgen blir det väl att kolla på Melodifestivalen och se vem som kammar hem sångfågeln. Inte för att jag har tyckt att årets bidrag har varit speciellt bra men jag har kommit på mig själv att nynna på en och annan låt under veckan. Ska väl även passa på att träna på lite nu när jag är helt frisk. Hoppas bara att man kan hitta på spår som inte är så isiga och hårda som de var idag. Mitt skidpass idag var ingen lek så i stället för att köra skate blev det styrkestak med alldeles för långa stavar - lite ont i rygg och axlar med det gick det också.

Nu ska jag njuta av mörkret som börjar lägga sig ute och be en stilla bön att jag slipper torka spyor i natt.

7 mars 2010

Livet leker!

Efter en ganska låg vecka för min del så blev slutet av den desto roligare. Min kära mamma kom hit i fredags och ska stanna ett tag. Kan inte med ord beskriva hur glad jag är för det och hur skönt det är. Nu ska jag verkligen njuta och ta vara på den här tiden. Känns som värsta lyxen att bara få släpp allt och bara vara. Livet är härligt just nu!

I fredags började jag frysa (grr) och på lördag vaknade jag med en täppt näsa, förbannat! Men vad gör väl en täppt näsa, inte ett dugg för jag har avverkat skidpass både i går och idag och tänker fortsätta att köra på till veckan så länge halsen inte börjar göra ont. I går hade jag en magisk dag i skidspåret: underbart väder, fasta, snabba spår och bra vallning (trots att jag hade vallat helt själv). Ville inte sluta åka men även de bästa träningspassen har ju ett slut. Även idag var det en fin tur i spåret, inte lika bra fäste och inte lika pigg men vad gör det - jag fick ju träna :). Annars har det inte blivit så många knop, har försökt vila, har läst en del och idag har det naturligtvis blivit Vasaloppet. Kände ett litet, litet sug att åka själv så det kanske blir en start om några år, den som lever får se.......

I dag är det som bekant söndag och i morgon dags för allvar igen. Jag har bestämt mig för att verkligen ta till vara på mina eftermiddagar och min lediga tid och njuta av att ha barnvakt alla eftermiddagar hela veckan :) Jag känner på mig att det kommer bli en riktigt bra vecka. Tänk att livet kan vara så härligt!

Trevlig kväll!