header

header

21 augusti 2010

Händelserik vecka!

Sitter just nu och slappar efter en go middag ute på altanen. När jag tittar tillbaka på den gångna veckan så kan jag konstatera att det hänt en hel del.

För lillans del så har det varit inskolning på nya dagiset. Tack och lov har det gått jättebra och hon verkar stortrivas. Hoppas det håller i sig och det inte blir bakslag som i fjol. För min del så har semestern slutat och vardagen tagit vid. I måndags gjorde jag min första riktiga arbetsdag på mitt nya arbete. Självklart har det varit många nya intryck att bearbeta, nya arbetsuppgifter att sätta tänderna i, många nya dataprogram att försöka förstå och stressigt emellanåt men j-klar vad skoj det har varit! Nu förstår jag vad det innebär att verkligen tycka att det är roligt att gå till jobbet. Visst kommer det säkert komma dippar men det känns verkligen som att jag hamnat rätt!

Trots att det mesta gått i dur under veckan så har det även varit några mörkare moln på min himmel. Inskolning av dagis innebär ju tyvärr också en massa äckliga baciller och lillan har redan blivit förkyld. Själv går jag runt och känner efter om det minsann inte är någon liten fuling som förärat mig en spirande förkylning. Än så länge tror jag att jag klarat mig men man kan ju aldrig vara helt säker....... I onsdags när jag skulle göra mig till och fixa middag på kvällen så var oturen minst sagt framme. Stod och hackade en extra vitlök (förkylningstider) som skulle ner i maten när lillan ropade och jag vände mig om och minsann, lyckades jag inte skära mig rejält i vänster ringfinger. Gjorde så j-vla ont, såret blev djupt och blodet rann ganska friskt. Skulle försöka att få stopp på eländet men det här med plötslig smärta och gapande sår är inte riktigt min grej. Kände att jag började bli lite yr och må lite konstigt så det var bara att ringa sambon och be honom komma hem och plåstra om mig. Tack och lov gick det hela bra men så här i efterhand grämer man sig över att man är så himla klantig emellanåt.

I dag har det varit en riktig kalasdag i ordets rätta bemärkelse. Lillan har haft 2 kalas inbokade och det ena tog sambon och det andra följde jag med. 2 barnkalas på samma dag? Nej tack! Jag har förvaltat min egentid väl och mest suttit och stickat (har gjort klart en tröja/kofta) och virkat (har börjat på en sjal). Pysseltarmen har börjat suga så här framemot höstkanten och jag hoppas att det håller i sig när mörkret faller på kvällarna framöver.

Nu ska jag ta mig en rejäl funderare om håret ska falla för saxen eller inte innan det är dags för kvällens action-rulle: From Paris with love. Får väl se om den håller samma kvalitet som gårdagens film: Remember me. Herrejösses vilken otroligt bra film! Kan lova att den lockade fram en och annan störtflod av tårar i slutet. Tänker inte berätta vad den handlade om men om du inte sett den så kan jag garantera att du har något att se fram emot!

Trevlig fortsättning på helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!