header

header

22 juni 2010

Semester & tandläkarbesök.

Så har första semesterveckan 2010 inletts och hittills kan jag inte klaga. De två dagar som jag haft har hittills varit till full belåtenhet. Vet inte om det har med åldern att göra men nu för tiden känner man inte samma panik som man gjorde förut om det var dåligt väder. Nu för tiden uppskattar man att bara vara ledig - det är ju skönt att man kommit till den insikten. Ska återkomma med en slutlig rapport om min teori stämmer om det kommer att regna hela tiden under mina resterande veckor :)

Under de två dagar som passerat så har det varit ganska soft. I går förmiddag var jag, lillan, mormor och morfar till Falun en kortis. Tror nästan att det är första gången jag åkt dit för att shoppa sen jag började jobba där. Efter lunch for oma und opa hem och jag och lillan fick roa oss bäst vi kunde. Det blev en tupplur för lillan och vila i solstolen för mig - inte fy skam.

I dag har vi varit ute större delen av dagen med ett undantag för ett premiärbesök hos tandläkaren för lillan. Hon var på uruselt humör innan vi skulle åka, ville ha nappen vilket jag vägrade att hon skulle ha. Fick lov att göra det bästa av situationen och lovade i ett svagt ögonblick att vi skulle cykla dit. Då vart det genast roligare och det var bara att trampa iväg på min oväxlade damcykel. Kan lova att jag var lätt svettig när vi kom fram. Väl inne hos tandläkaren ville hon naturligtvis inte öppna munnen, nej, inga tänder skulle visas upp eller räknas. Jaha, vad gör man då? Jo det var bara för mig att hoppa upp i tandläkarstolen och sätta henne i mitt knä. Med lite lock och pock öppnade hon munnen och visade gaddarna. Inga hål eller besök av tandtroll uppdagades så vi hade skött oss. När vi skulle cykla hem var hon så slut att hon somnade i cykelstolen - kan lätt bli så när man studsar upp vid 5 och säger: Mamma, nu vill jag gå ner med dig och se på bompa.

I eftermiddags skurade jag altanen, inte speciellt kul men det blev fint när det var klart. Sen kom jag på den briljanta idén att dra igång projekt måla om altandörrarna. Inte så smart måste erkännas i efterhand. Kunde kanske ha väntat med städningen innan jag skrapade dörrarna men det är lätt att vara efterklok :) Nu har man ju lite press på sig att försöka få dom något sånär ok innan midsommar då vi får gäster.

Nu är det dags att gå och knyta sig.

Tack å hej!

PS: om en vecka och en dag är det dags..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du lämnar några ord hos mig!