header

header

5 augusti 2009

Trött, tröttare, vi på Arturs gata 28.

I morse vaknade jag efter ännu en sömnlös natt. Kände mig trots det hyfsat pigg och det funkade bra att träna på morgonen även om det var lite segt. Men efter att jag kom hem var det som att köra huvudet i väggen. Jag blev så himla trött, inte bara i kroppen som för övrigt kändes som den vägde bly utan även i huvudet. Var lättretlig men tänkte att ok, det går, jag kan ju sova när Emma sover. Grejen var bara att vår lilla prinsessa vägrade sova middag! När hände det senast?? Det är ju så himla typiskt att hon ska vägra en dag som denna när man verkligen skulle behöva sova lite själv. Det var inte så mycket att göra åt saken utan bara att gilla läget men jag kan lova att det börjar kännas så smått att man inte har sovit ordentligt på över 2 år!! Tidigare har man sovit ostört i 7-8 timmar men nu vaknar man flera gånger om natten, ja ibland flera gånger i timmen, inte riktigt vad man varit van vid. Men det är väl en liten del av alla de förändringar som sker när man får barn.

Ja, ja, det blev som sagt ingen vila men det kan man väl förhoppningsvis få göra om några år. En som också var trött i kväll var Emma. När jag kom in i vardagsrummet vid 16.30 hade hon somnat i soffan. Jag fick lova att väcka henne men det skulle jag inte ha gjort. Herre gud vilket raseriutbrott som följde på den väckningen. Hon låg på golvet och gallskrek, sparkade och slog. Det gick inte att prata med henne och när det var som värst gick en tanke till mina föräldrar som har fått stå ut med mitt humör under alla dessa år. Har insett att det kan inte ha varit det lättaste. Förlåt! Till slut lyckades jag lugna ner henne med löftet om att hon skulle få ett Bamse-plåster om vi gick ner. Vi hade vänner på middag och när klockan var 18 hade Emma nästan somnat i tv-soffan. Fram med vällingflaskan och under tiden hon åt somnade hon. Snacka om helslut. Nu får vi väl se när hon vaknar i morgon, förhoppningsvis efter klockan 6.

Nu ska jag gå och sova för i morgon kommer grävaren och börjar gräva grunden till vår utbyggnad.

Natti natti.

1 kommentar:

  1. Åh vad roligt det låter....med raseriutbrott menar jag :-) Det är lika med Viktor. Han har ett fruktansvärt "väckar-humör". Försöker få honom att inte sova så mycket middag men när man väcker honom blir han helt galen. Så jag förstår dig. Det enda som hjälper är mutor.

    Kul att ni börjar gräva också! Lite plåster på såren...men det lär nog inte göra att du sover bättre. Tänk vad många val du kommer att ligga och grubbla över :-) Färger, tapeter, lister, golv mm mm. MEN när det är klart så sover du skönt, för då är bygget färdigt och Emma har blivit större. Faktiskt så sover Hanna och VIktor ganska bra på nätterna nu (vissa är ju fortfarande helt fruktansvärda) så inom ett eller två år så kan jag lova att du fått tillbaka "ditt liv", missförstå mig rätt! Saknar dig! Kram Emma

    SvaraRadera

Tack för du lämnar några ord hos mig!